Çiftçilere Hibe Destekli Makine Ve Ekipman Yatırım Çağrısı

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yüzde 50’si program kaynaklarından hibe desteği olarak verilecek...

Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yüzde 50’si program kaynaklarından hibe desteği olarak verilecek makine ve ekipman alımları yatırımlarının başvuru süresinin başladığını duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ile ilgili tebliğin, bugün Resmi Gazete’de yayınlandığı belirtildi. Tebliğinin amacının; tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini katkı vererek uluslararası düzeyde rekabet edebilirliği sağlamak olduğu ifade edilen açıklamada, bu kapsamda 34 adet makine ve ekipman grubunun desteklendiğini anlatılan açıklamada “Program kapsamında başvuruları kabul edilenler ile İl Müdürlüğümüz arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla 30 gün içerisinde tamamlanacaktır. Makine ve ekipman alımları yatırım konuları için gerçek ve tüzel kişiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri şeklindeki başvurular desteklenecektir. Makine ve ekipman alımlarında hibeye esas proje miktarı üst limiti gerçek kişiler için makine başına 50 bin TL, tüzel kişiler için makine başına 100 bin TL dir. Sadece süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştirici birlikleri, koyun-keçi yetiştirici birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır” diye belirtildi.

Reklam
Reklam

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 22 TEMMUZ

Makine ve ekipman alımları yatırımlarının yüzde 50’sinin program kaynaklarından hibe desteği olarak verileceği anlatılan açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

“Makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında hazırlanan mal alım başvuruları bu tebliğin yayımı tarihinden başlayarak 25 gün içerisinde teslim edilir. Başvuru son tarihi 22 Temmuz 2013 Pazartesi günüdür. Daha fazla bilgi edinmek isteyen kişilerin www.tarimreformu.gov.tr. veya Kütahya yolu üzerindeki İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: