Çiftçilere Kök Hastalığı Uyarısı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI Zekai Köseoğlu, Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Ankara'nın Polatlı ilçesinde meteorolojik verilere göre Ocak-Şubat döneminde metrekareye 111.5 mm. kar

Metin ÖZDEMİR/POLATLI Zekai Köseoğlu, Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Ankara'nın Polatlı ilçesinde meteorolojik verilere göre Ocak-Şubat döneminde metrekareye 111.5 mm. kar yağışı düştüğünü ve bunun da son 10 yılın rekoru olduğunu söyledi. Geçen yıl ise aynı dönemde 32.3 mm. yağış düştüğünü vurguladı.
Bu durumdan çiftçinin memnun olduğunu belirten Köseoğlu, kar yağışının yüksek oranda azot içermesinden dolayı bitkinin gerekli elementleri doğrudan almasını sağladığını vurguladı. Yağışın toprak yapısının düzelmesine de yol açtığını söyleyen Köseoğlu, bahar aylarında beklenen yağışın olmasıyla birlikte tarımsal üretimin son yılların rekor düzeyine ulaşabileceğini vurguladı.
KÖK HASTALIKLARINA DİKKAT
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, kar yağışı nedeniyle bitkilerde oluşabilecek hastalıklara da dikkat çekti. Köseoğlu, "Ancak şu ana kadar olan yağışlar aynı zamanda bazı hastalıklar için de zemin hazırlamaktadır. Özellikle üreticilerin tercih ettiği bazı buğday çeşitleri kök ve kök boğazı hastalıklarına karşı hassas olduğundan, bunların mutlaka takip edilmesi ve herhangi bir anormallik görüldüğünde yetkililere haber vermeleri gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: