Çiftçilere 'kuraklık' Uyarısı

İZMİR (AA) - Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, "Kurak bir kış bizi bekliyor, çiftçilerimiz suyu idareli kullanmalı" uyarısında bulundu.

İZMİR - Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, "Kurak bir kış bizi bekliyor, çiftçilerimiz suyu idareli kullanmalı" uyarısında bulundu. Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, iklim tipi nedeniyle Türkiye'nin belli periyotlarda kurak döneme girildiğini ifade ederek, verilere göre bu kışın kurak geçeceğinin tahmin edildiğini söyledi. "50 gündür yağmayan yağmur, 10 gün daha yağmazsa çiftçiler zor durumda kalacak" diyen Karagöl, şöyle konuştu: "Zorlukla ürünlerini yetiştiren çiftçilerimiz bir de kuraklıkla baş etmek zorunda kalacak. Şu anda Gediz'den faydalanamıyoruz, çiftçilerimiz yeraltı sularıyla ürünlerini sulamaya çalışıyor. Sulama birliklerimizi önlem almaları için uyardık, yakında su talep edebiliriz. Yetkililer, Demirköprü Barajında ve Marmara Gölü’nde 1 yıllık sulama ihtiyacını karşılayacak suyun bulunduğunu açıklıyor. Fakat yağmur yağmazsa sonraki yıllarımız sıkıntıya girebilir, bu nedenle dikkatli olmalıyız. Kurak bir kış bizi bekliyor gibi görünüyor, çiftçilerimiz suyu idareli kullanmalı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: