Çiftçilere Meyve Budama Eğitimi Uygulamalı Gösterildi

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi tarafından çiftçilere budama eğitimi uygulamalı...

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi tarafından çiftçilere budama eğitimi uygulamalı olarak verildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ersin İrfan Akıncı, "Meyve ağaçlarına ilk gençlik yıllarında fidan terbiyesi verilmelidir. 1-4 yaşları arasında ağaçlara şekil veriyoruz. Kahramanmaraş’a sıcak bölgelerde değişik doruk sistem dediğimiz sistemi öneriyoruz bu gün de burada bunu gösteriyoruz. Meyve yetiştiriciliği uzun soluklu pahalı bir yatırım fidan dikildikten sonra tüm işlemlerin tekniğine uygun olarak yapılması gerekiyor. Eğer bir işlem yanlış olursa ilerki yıllarda bu hatayı atlatmak bayağı yorucu oluyor." dedi.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Akıncı, "Günümüzde bodur yetiştiriciliği yaygınlaştı tüm dünyada elma, armut, kira gibi meyvelerde meyve toplanmasını kolay olması amacıyla ağaç boyları küçültülmeye başlandı. Böylece bakım işçiliği kolaylaştı. Kahramanmaraş’ta bodur meyve yetiştiriciliği yaygınlaşacak bu konuda çalışmalar ilçe tarım müdürlüğü, üniversite, araştırma hep birlikte fikir birliği içerisindeyiz. Umarım ileride meyve bahçelerinin önünü açarız. Bölge çiftçisine insanına yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: