Çiftçilere profesyonel tarım için kitap dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Denizbank A.Ş. işbirliği ile köylerde yaşayan üreticilerin, gelişen tarımsal...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Denizbank A.Ş. işbirliği ile köylerde yaşayan üreticilerin, gelişen tarımsal teknoloji ve bilgilere daha kolay ulaşarak profesyonel tarım yapmalarına imkan sağlamak için kitap dağıtıldı.
3 bin 500 köye 350 bin kitap kampanyası kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayım Dairesi Başkanlığı'nca 100 farklı tarımsal konuda uzmanlara hazırlatılan çiftçi eğitim kitap setleri, Sivas köylerinde görev yapan personele dağıtıldı. Köylerde oluşturulacak kütüphanelerle sayesinde çiftçi daha bilinçli tarım yaparak verimi arttırabilecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, bilinçli bir tarım yapılarak hem verimin hem de gelirin arttırabilmesi için çiftçinin eğitilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlığın Deniz Bank ile yürüttüğü kampanya çerçevesinde dağıtılan kitaplarla çiftçinin bilinçlenmesine imkan tanıdıklarını kaydeden Aslan, Sivas’ın tarım ve hayvancılık yoğun bir şehir olduğunu o nedenle bu kampanyaya daha fazla önem verdiklerini söyledi.
2009 yılında bin köye 100 bin kitap, 2011 yılı Ocak ayında 2 bin 500 köye 250 bin kitap kampanyası kapsamında 100 kitaptan oluşan 60 set kitapların dağıtımının yapıldığını kaydeden Aslan, "2011 yılında 3 bin 500 köye 350 bin kitap kampanyası kapsamında 24 set kitap dağıtımı yapıldı. İnsanın yaşaması için beslenmesi gerekir. Beslenmenin temeli ise tarımdır. Tarımda, doğru bilgiye ve gelişen tarıma çiftçilerin ayak uydura bilmeleri için hazırlanan bu kitap setleri Türk çiftçisine ve tarımına önemli katkı sağlayacaktır. Bu eğitim setleriyle de çiftçilerimiz tarımsal ve hayvansal yetiştiricilikte bilgiye ihtiyaç duydukları konulara rahatlıkla ulaşabileceklerdir." dedi.
Denizbank Sivas Şube Müdürü Cengiz Urtimur’da banka olarak Türkiye genelinde 600 şubeye ulaştıklarını ve tarım bankacılığı uygulamasıyla çiftçinin ayağına hizmet götürdüklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz