Çiftcilere Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi

Sorgun ilçesinde Yozgat Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Müdürlüğü tarafından çiftcilere "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" semineri verildi.

Sorgun ilçesinde Yozgat Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Müdürlüğü tarafından çiftcilere "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" semineri verildi. Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, TKDK'nın "Tıbbi ve Aromatik Bitki" yetiştiricilerine yüzde 50 hibe ile tarımsal alet ekipman desteği verdiğini ifade ederek, tıbbi ve aromatik bitki yetiştirici sertifika sahiplerinin bu desteklerden faydalanabileceğini söyledi. "Tıbbi ve Aromatik Bitki" yetiştiriciliği kurslarının devam ettiğini ifade eden Kılıç, "Kursun asıl açılış amacı tıbbi ve aromatik bitkiler sınıfına giren, ana vatanı Yozgat olan aspirin ekiliş alanlarını arttırmak, sarımsak, adaçayı, anason, biberiye, hardal, çörekotu, çemen gibi diğer tıbbi ve aromatik bitkilerin ekimini sağlamaktır. Bu sayede TKDK nın vermiş olduğu desteklerden diğer ilçelerde olduğu gibi, bizim ilçemizde de destekleme ödemeleri alabilir. Şuanda kurslarımız, Bahadın Kasabası,Doğankent Kasabası,Karaveli Köyü ve Sorgun merkezde devam etmekte olup, talep olması halinde merkezi bölgelerde kurslar açmayı planlıyoruz. Bu kurslarımızda şu an itibarıyla 283 kursiyerimiz eğitim almaktadır" diye konuştu. TKDK İl Müdürü Veli Büke ise TKDK'nın çiftçilere hazırlayacakları projelerle büyük olanaklar sağladığının altını çizdi. Akdağmadeni ve Yozgat merkezde 10'un üzerinde projeyi TKDK'nin desteği ile hayata geçirdiklerini anlatan Büke, hangi projeye ne kadar hibe verilebilir konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: