Çiftçilere “toprak Bakımı Ve Düzenleyicileri” Konulu Seminer

Kütahya Kimya Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ali Ayhan tarafından Gökçeler köyünde çiftçilik, toprak bakımı, toprak...

Kütahya Kimya Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ali Ayhan tarafından Gökçeler köyünde çiftçilik, toprak bakımı, toprak düzenleyici ve Sıvı Gübre kullanımı konularında bilgilendirme semineri yapıldı.

Black Strong Altıntaş bayisi Özdemir Ticaret’in organize ettiği seminere Gökçeler Köyü muhtarı Nuh Kahraman ve çiftçiler katıldılar.

Kütahya Kimya Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ali Ayhan vermiş olduğu seminerde şunları söyledi: ”Toprağın verimliliği o toprağın bünyesindeki besin maddelerinin zenginliği ile ölçülür. Besin maddelerinin zenginliğini ise o topraktaki organik maddenin miktarı belirler. Organik maddenin temel yapı taşı da humustur. Humusun içindeki bileşimlerin büyük çoğunluğunu humik asitler oluşturur. Humik asitler bitkilere ve toprağa doğal bir yolla yaşamsal besin maddeleri, vitamin ve iz maddeleri sağlamanın en mükemmel yoludur. İncelendiğinde Dünya’ya gelen her canlı varlık, zengin bir besin maddesiyle karşılaştığında sağlıklı, dirençli ve güçlü bir gelişim gösterir. Örneğin annenin doğan yavrusuna verdiği anne sütü ya da yeni bir hayvan doğduğunda ona verilen ağız sütü gibi. Gübreleme yapılmadan önce toprakta mevcut ve bitki tarafından alınabilir bitki besin maddelerinin ne düzeyde olduğunun bilinmesi gerekir. Bunun için mutlaka usule uygun olarak alınan toprak numune analizlerinin yaptırılması ve dekara tavsiye edilecek gübre miktar ve cinslerinin belirlenmesi gereklidir. Şeker pancarının yetişmesinde üç ana besin maddesi Azot, Fosfor ve Potastır. Gübrelemede dikkat edilmesi gereken en önemli husus, bitkinin ihtiyacı kadar gübreyi, usulüne uygun olarak, zamanında toprağa verebilmektir. Eksik veya fazla gübre kullanımı verim ve kalitenin düşmesine neden olacaktır.”

Reklam
Reklam

Kütahya Kimya Genel Koordinatörü Ziraat Mühendisi Ali Ayhan, topraktaki organik madde oranını artırmak için Kütahya Kimya Black Strong Sıvı gübre ve toprak düzenleyicilerini kullanmanın önemi hakkında bilgiler verdi.

Pancarda yüksek polar ve tonaj artışı, Arpa, Buğday, mısır, patates, nohut, haşhaş, ayçiçeği, sebze ve meyvelerden yeterli miktar ve kalitede ürün elde etmek için topraktaki eksik mineral ve besin elementlerini tamamlamak için, Black Strong toprak düzenleyicileri kullanmanın gerekli olduğunu söyledi.

Pancar için Hum-vet zamanı olduğunu Hum-Vet’in pancarda dekara ikinci sulamada bir buçuk litre ve üçüncü sulamada bir buçuk litre olmak üzere toplam 3 litre vermenin çok faydalı olacağını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: