Çiftçilerin Borçlarının Ertelenmesi

Bingöllü çiftçiler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek kuraklıktan dolayı borçlarının ertelenmesini istedi.Bir dizi ziyaret...

Bingöllü çiftçiler, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşerek kuraklıktan dolayı borçlarının ertelenmesini istedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Bingöl’e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nce hizmete sunulan asfalt plenti açılışında, borç ertelemesinden yararlanamayan çiftçilerin sitemiyle karşılaştı. Yaşanan mağduriyetin kendisine iletildiğini ve bunun üzerine Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Başmüzakereci Egemen Bağış’la görüştüğünü belirten Yılmaz, yakın tarihte Bingöl’ün de bu kapsama alınarak sorunu çözeceklerini söyledi. Çiftçilerin sitemi üzerine zarar oranının yüzde 30 olması koşulunu da hatırlatan Bakan Yılmaz, “Çiftçinin müracaat etmesi, ilgili kurumun da tespitte bulunması lazım. Bunların yapılması lazım. Bingöl’deki mağduriyeti gidermek için gerekeni yapacağız. Rahat olun” dedi.

Reklam
Reklam

BİNGÖL’ÜN BORÇLARI ERTELENSİN

Çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin borçlarının bir yıl süreyle ertelenmesi çalışmasının Resmi Gazete'nin 28 Ağustos 2012 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğü girdiğini ve bu kararda Bakan Yılmaz’ın da imzasının bulunduğunu hatırlatan Bingöl’ün Solhan ilçesindeki çiftçilerden Mustafa Beri, Zeki Aytaç, Halim Sönmez ve Muhittin Alan, borçlarının ertelenmesi için destek istediler. Besicilik yaptıklarını ancak bu yıl ciddi zararlar gördüklerini ifade eden çiftçi Aytaç, 60 ilde borç ertelenmesi yapıldığını ancak Bingöl’ün bu kapsama alınmamasına anlam veremediklerini söyledi.

KURAKLIK NEDENİYLE YEM TOPLAYAMADIK

70 hayvan aldığını ancak yem sıkıntısı ve çeşitli sebeplerden ötürü birçok hayvanını satmak zorunda kaldığını anlatan çiftçilerden Mustafa Beri, şöyle konuştu: “Tanesini 6 bin TL’den aldığım hayvanı bugün en fazla Bin liradan satabiliyorum. Yem fiyatları yükseldi, yeterli yem bulamıyoruz. Kuraklık nedeniyle Solhan’da yem toplayamadık. Bingöl tarım ve hayvancılık bölgesidir. Birçok il borç ertelenmesinden yararlanırken maalesef Bingöl bu kapsamda yer almadı. Borçlarımız ertelenmese, ödeyecek gücümüz olmadığından hepimiz icralık olacağız. Bu konuda Sayın Bakanımızdan destek istiyor, Bingöl’ün de bu kapsama alınmasını istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: