"Çiftçilerin tarım kredi borçları ertelenmeyecek"

BURSA (İHA) - Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, çiftçilerin tarım kredisi borçlarının erteleneceği yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu açıklayarak, Bakanlar Kurulu kararı olmadan böyle bir şeyin mümkün olamayacağını belirtti.

Yenişehir Tarım Kredi Kooperatifi'nde, tüm kooperatif müdürleri ile bir araya gelen Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, gübre fiyatlarındaki artışın herkesçe bilindiğini ifade ederek, "Ancak gübre fiyatları dış ülkelerde daha pahalı. Hükümetin gübre ve mazot desteğini daha da artırmasını bekliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Tarım Kredi Kooperatifi olarak çiftçiye her zaman destek olduklarını belirten Yıldırım, "Bizim bu iyi niyetimize karşın çiftçimiz de borçlarını zamanında ödemek zorunda. Zamanında ödenmeyen borçlar kooperatifimizi sıkıntıya sokuyor. Son zamanlarda bazı kesimler borçların erteleneceğini söylüyor. Böyle bir şey yok. Bakanlar Kurulu kararı olmadan böyle bir şey söz konusu değildir. Hiç kimse bizim adımıza konuşmasın. Dünyadaki küresel krizden etkilenmemeye çalışıyoruz. Bunun için kredilerin zamanında geri ödenmesi lazım. Gündemde borç ertelemesi gibi bir durum yok. Biz nasıl kredi veriyorsak, alan çiftçimiz de bunu geri ödeyecek. Çiftçi geri ödeme yaparsa daha fazla kredi verebiliriz" diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde faiz oranlarının son derece düşük olduğunun altını çizen Yıldırım, "Yenişehir'de geri ödeme konusunda bir sıkıntı yok. Ama daha iyi olması içinde sizlerden gayret bekliyorum. İstihdam konusunda da önemli bir kurumuz. 650 personel aldık ve bunun 150'si ziraat mühendisi. Bundan sonra da eleman alımlarımız devam edecek. Amacımız hem hizmet etmek, hem de istihdam sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam