Çiftçinin "efendi" sitemi

ANKARA(ANKA)- Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Atatürk'ün "Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür" sözünün unutulmasının ülke için pahalıya mal olduğunu ifade etti.

TZOB Genel Başkanı ve TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Mozoleye çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunan Bayraktar, Anıtkabir Özel defterine yazdığı yazıda atıfta bulunduğu Atatürk'ün çiftçilerle ilgili sözlerinin yıllardır unutulduğunu ifade etti.
Bayraktar, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Reklam
Reklam

"Yüce Atatürk. Kurduğunuz Cumhuriyetin ilk yıllarında, bizzat oluşturduğunuz ve öncelik verdiğiniz tarım politikalarının önemi bugün daha iyi anlaşılmaktadır.
Mevcut dünya konjonktüründe, tarımın önem ve önceliği gün geçtikçe artmaktadır. Bu gelişmeler, Türk çiftçisi için ciddi fırsatlar doğurmuştur. Bu fırsatların değerlendirilebilmesi için Türk tarımının önündeki engeller kaldırılmalı, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki önem ve önceliğine kavuşturulmalıdır. Ülkemizde dört milyondan fazla işletmeyi temsil eden meslek kuruluşu olarak bunun takipçisi olduğumuzu huzurunuzda bir kez daha ifade ediyoruz.
Milletimizin gıda güvencesi olan Türk çiftçisi için söylediğiniz ve Ziraat Odalarımızın duvarlarında, yıllardır asılı duran ‘Türkiye'nin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür' sözünüzün yıllardır hatırlanmaması, ülkemiz için pahalıya mal olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada, veciz ifadenizin öneminin idrak edildiğini görmek bizi mutlu etmektedir. Temsilcisi olmaktan kıvanç duyduğumuz Türk çiftçisinin bu ifadenize uygun olarak layık olduğu itibarı göreceğine inanıyor, bu vesile ile kurduğunuz Cumhuriyete ve ilkelerine bağlılığımızı bir kez daha ifade ediyor, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."

Reklam
Reklam