Çiftçiye Anız Uyarısı

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hasat sonrası anız yakılmaması konusunda çiftçileri uyardı. İl...

Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, hasat sonrası anız yakılmaması konusunda çiftçileri uyardı. İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, anız yakılmasının zaten bilimsel olarak toprağa zarar verici bir hareket olduğunu belirtti.

İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada, anız yakılması ile özellikle toprağın ilk 5 santimetresindeki mikro organizmaların yok olduğunu, bitkinin istifade ettiği mikro elementlerin parçalanmasını sağlayan mikro organizmaların yok edildiğinin ifade etti. Kılıçoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

“Anız yakımı çifçilere ve tarlalara direk zarar verdiği için yakma yasal yollarla yasaklanmıştır. Bununla ilgili cezai müeyyede olarak da cezası Çevre Bakanlığı tarafından dekarı 31 TL civarında vardır. Yalnız yerleşim bölgelerine yakın sulak alanlarda ve ormana yakın bölgelerde bu tip anızlar yakılırsa tehlike boyunun daha da artacağından dolayı bu cezai müeyyide 5 katına kadar çıkarılmaktadır. Buna da özellikle çiftçilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz