Çiftçiye ucuz elektrik

MHP Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, İktidar partisinin tarım politikalarını eleştirerek, tarım ve hayvancılığı bilmeyen, köylüyü dinlemeyen bir politika izlediklerini savundu.

Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Hasan Çalış beraberinde MHP Karaman Milletvekili Adayı Hazma Koçak, MHP Karaman Milletvekili Aday Adayı İsa Oflaz, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu, MHP Ermenek İlçe Başkanı Yaşar Can, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Karaman ve İlhami Etçi ve MHP Merkez İlçe eski Başkanı Ertuğrul Sart ile birlikte seçim gezilerini Ermenek İlçesinde köy gezerek sürdürdü.

Ağaççatı, Kayaönü, Eskice, Gökçeseki, Evsin ve Avcılar köylerini gezen Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Tarım ve hayvancılık sektörünü yeniden yapılandıracaklarını söyledi. İktidar partisi tarafından bugüne kadar uygulanan yanlış tarım politikalarından kendi iktidarları döneminde vazgeçileceğini ve bir kenara bırakılacağını kaydeden Çalış, üreten ve emeğinin karşılığını alan bir tarım politikası uygulayacaklarını ifade etti. Çalış, böylece çiftçi kesiminin zenginleşmesini ve ülkenin kalkınmasını sağlayacaklarına işaret etti.

Reklam
Reklam

Karaman Milletvekili Çalış, sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrik tarifelerinde yeni uygulamaya gideceklerini ve çiftçilerin ucuz elektrik kullanımını sağlayacaklarını hatırlatarak, küçük çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV’yi de kaldıracaklarını açıkladı.

İktidar partisinin, yanlış tarım politikalarının köylüyü mahkemelik ettiğine de dikkat çeken Karaman Milletvekili Hasan Çalış, “Orman kadastrosu ve havadan çekilen fotoğraflarla pek çok köylümüzün arazileri elinden alındı. Köylü ile devlet mahkemelik hale getirildi. Tarıma elverişli araziler köylüye iade edilmelidir. Bu ülkenin zenginlikleri köylümüz için var. Çiftçimiz için var. İnsanımız için var.”dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz