Çifte Hamam toplum merkezi olacak

<span>Kastamonu</span> Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 1514'te çift kuleli olarak inşa edilen Çifte Hamam'ı restore ederek, toplum...

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 1514'te çift kuleli olarak inşa edilen Çifte Hamam'ı restore ederek, toplum merkezi olarak hizmete sunacak.

Kastamonu'da daha önce birçok tarihi eseri gün ışığına çıkaran Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Yakupağa Camii'nden sonra şimdi de Çifte Hamamı restore ederek toplum merkezi olarak kullanımını sağlayacak. Çınar İnşaat'ın yaptığı tadilat çalışmalarının eylül ayında tamamlanması planlanıvor. Hamamın bazı bölgeleri kafeterya şeklinde kullanılacak.

Reklam
Reklam

Çifte Hamam, Yakupağa Külliyesi'ni yaptıran Yavuz Sultan Selim'in hocası Halimi Çelebi tarafından 1514 yılında çift kuleli olarak inşat ettirildi. 1728 yılında da bir tamir gören Çifte Hamam, Mahkemealtı semtinde bulunuyor. Moloz taş ve kesme taştan yapılmış hamam, soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümlerinden meydana geliyor. Her bölümün üzeri pandantifli tuğladan ayrı ayrı kubbelerle örtülü. Kubbelerin dışında kalan bölümler tonozlarla kapalı. Külhan kısmı ise günümüze gelemedi. 1950 yılında şahsa satılan Çifte Hamam, bir süre sonra İl Özel İdaresi'ne geçti. İl Özel İdare, geçtiğimiz yıl Çifte Hamam'ı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne devretti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ihaleyle hamamın restorasyon işini 420 bin TL'ye yüklenici firma Çınar İnşaat'a verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ), hamam için proje çalışması yaptı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü bu projeye sadık kalarak Çifte Hamam'ın restorasyonunu başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz