Çiftlik Yıkımı Mhp'yi Harekete Geçirdi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ailesine ait çiftlikte yapılan yıkım...

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ailesine ait çiftlikte yapılan yıkım uygulamasına tepki gösterdi.

Adana’nın Ceyhan ilçesine gelen Şandır, "Bugün burada AKP iktidarının Ceyhan Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye karşı göstermiş olduğu düşmanlığın telini için buradayız. MHP hukukun üstünlüğüne ve hukuk devleti olmanın önemine inanan bir partidir. Hukuk neyi gerektiriyorsa o uygulanacaktır. Ancak burada olan bir hukuk uygulaması değil siyasi bir linçtir. Devletin valisi olmaktan çok uzak AKP’nin valisi, hükümetin valisi sayın adana valisinin talimatıyla il özel idaresinin kararıyla bu tesisin yıkılması olayını bir hukuk uygulaması olarak değil milliyetçi hareket partisine karşı bir düşmanlık olarak görüyorum. Sayın Adana valisini buradan uyarıyorum gittiği her yerde milliyetçi hareket partisine karşı göstermiş olduğu bu hasmane tavrı şiddetle kınıyor ve zamanı geldiğinde hukuk önünde hesap sorulacağını da basının önünde belirtiyorum. Adana valisi, Hüseyin Sözlü ve ailesine ait devletten teşvikli bu tesisi bakana rağmen, talep ve istirhama rağmen yıkarak bir güç gösterisinde bulunmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Hükümetin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Adana ve Ceyhan’da yerel yönetimlerde elde ettiği başarıyı içine sindiremediğini ileri süren Şandır, hukuk ve yargıyı da zorlayarak, hukuksuzluk yaparak bir siyasi linç uyguladığını ifade etti. Şandır, "Aytaç Durak’a uygulanan siyasi linçtir. Hukuka rağmen yargıya rağmen Aytaç Durak’a bir siyasi linç uygulanmaktadır. Aynı siyasi linç 3 dönemdir Ceyhan halkının artan oylarıyla belediye başkanı seçilen Sayın Hüseyin Sözlü’ye uygulanmak istenmektedir. Onun şahsında MHP’ye MHP’nin şahsında Adana ve Ceyhan halkına uygulanmak istenmektedir. Ceyhan halkının iradesine saygı göstermek başta sayın valinin ve hükümetin görevidir. Sayın valinin eliyle AKP Hükümeti aslında Ceyhan ve Adana halkını cezalandırmak istemektedir. Seçimler yaklaştıkça bu tür provokasyonların artacağı görülmektedir. Ancak bunlara güçleri yetmeyecektir. MHP tüm bunlara rağmen millete hizmet etmeye devam edecektir" diye konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de yıkılan tesiste kiralama sözleşmesi dolduğunu ancak kiralamasının 2 yıldan beri sürekli engellendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'un oturduğu konutun ve müştemilatın kaçak olduğunu söyleyen Sözlü, şöyle devam etti:

"Bunu misilleme olarak söylemiyorum ancak gözündeki merteği göremeyenler gözümüzde çapak oluşturarak bize karşı bir siyasi linç uyguluyorlar. Ceyhan’a 250 yataklı hastane yapımı için oy birliğiyle bir karar alarak 130 dönümlük bir araziyi Sağlık Bakanlığı’na verme teklifinde bulunduk. Ancak AKP’li bir milletvekili hükümet gücünü kullanarak bakanlıktan resen plan kararı almışlar. Biz de haklılığımızı ve hukuka bağlılığımızı göstermek adına Danıştay’da itirazda bulunduk."

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise, "Sayın Başbakan güçlülerin hukuk değil hukukun gücü sloganları atıyordu. Ancak Adana’da bunun tam tersi yapılıyor. Atanmışlar seçilmişleri linç etme girişimindedir. Burada uygulanan tamamen hukuksuz bir uygulamadır. Mecliste 500 bin hektara yakın 2B’ler satılıyor. Yabancıya satışlar 10 katını geçti. İçersinde 350 büyükbaş hayvanın bulunduğu günlük 2 ton süt üreten ve birçok insanın ekmek yediği bu tesise kanunen verilmesi gereken izin sadece Ceyhan kaymakamının belediye başkanımıza olan hasmane tutumu nedeniyle verilmiyor, satışı da yapılmıyor. Bu tek kelimeyle siyasi linç girişimidir" dedi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasına MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ve Ali Halaman, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, Ceyhan İlçe Başkanı Nurettin Çetiner, il ve ilçe teşkilatları vatandaşlar da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz