Çığ altında kalan aile kurtarıldı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Keklikpınar Mahallesi'nde çığ düşmesi sonucu 5 evde hasar meydana gelirken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Çığdan sonra evi kullanılamaz hale gelen 7 nüfuslu Kara ailesi, kar üzerinde yazlık çadır kurarak yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Keklikpınar Mahallesi'nde akşam saatlerinde mahallenin 200 metre yukarısında 2 ayrı noktada büyük bir gürültüyle inen çığ, 5 evin hasar görmesine sebep oldu. Evi tamamen çığ altında kalan 7 nüfuslu Yusuf Kara'nın ailesi ise mahalle sakinleri tarafından kısa sürede çığ altından kurtarıldı. Evi çöken Kara ailesi geceyi kar üstünde, yazlık çadırda geçirmek zorunda kaldı.

Reklam
Reklam

Durumu İHA muhabirinden öğrenen Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu; Vali Yardımcısı Burhan Balcı, Bayındırlık Müdür Vekili Namık Okay ve Sivil Savunma Müdürü Osman Işık'ı çığ bölgesine gönderdi. Hasar gören evleri tek tek dolaşan Vali Yardımcısı Balcı, evi kullanılamaz hale gelen Kara ailesine gıda yardımında bulunarak, soğuk kış günlerinde kendilerini yazlık çadırdan kurtarmak için ev kiralayacakları sözünü verdi. Mahalle Muhtarı Ali Gül'den hemen kiralık ev bulunmasını isteyen Balcı, daha sonra bölgeden ayrıldı. Yusuf Kara ise, kendisinin hasta olduğunu, eşinin kendisi ve çocuklarını kurtardığını söyledi. İşsiz olduğu için evinin yıkılmasıyla birlikte perişan olan Kara, kendisine sahip çıkan yetkililere teşekkür etti.