Çiğ Köfte Yiyip, Melengiç Kahvesi Içtiler

Moğalistan’daki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin velileri olan akademisyenlerden oluşan heyet, Özel Yıldırımhan Bahar Koleji'nin...

Moğalistan’daki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin velileri olan akademisyenlerden oluşan heyet, Özel Yıldırımhan Bahar Koleji'nin misafiri olarak Tarsus’a geldi. Şehrin tarihi, turistlik ve dini mekanlarını ziyaret eden heyet, Ulu Cami'de çiğ köfte yedi, melengiç kahvesi içti.

Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren grup, gezinin ardından Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi’ni ziyaret etti. Kaymakam Güldibi, Tarsus hakkında bilgi verdi. Güldibi, "Tarsus geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, bütün inançların bir arada yaşadığı tarihi bir kent. Özellikle tarım alanında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en önemli kentlerinden biridir. Tarsus’ta her milletten insanlar birlik, beraberlik ve bütün içinde yaşamaktadırlar. Bu güzel kentte siz değerli kardeşlerimizi ağırlamak bizleri çok mutlu etti." dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, dünya kardeşliği için Türk okullarının yurt dışındaki faaliyetlerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: