Ciğere ‘doğal’ Destek

Edirne'nin eşsiz lezzetlerinden biri olan tarihi tava ciğeri, doğalgaz ile pişirilmeye başladı.Yıllardır geleneksel olarak tüple...

Edirne'nin eşsiz lezzetlerinden biri olan tarihi tava ciğeri, doğalgaz ile pişirilmeye başladı.

Yıllardır geleneksel olarak tüple pişirilen tava ciğeri, Edirne'ye doğalgaz hattının döşenmesi ile birlikte doğalgazla pişirilmeye başladı. Ciğercileri zaman zaman yarı yolda bırakan ve birçok yer sıkıntısına neden olan tüpler artık ciğerci işletmelerinde tarih oluyor. Bazı günlerde ciğer pişirmek için 2-3 tüp harcayan ciğerciler doğalgaza geçilmesiyle birlikte işlerinin kolaylaştığını dile getiriyor.

120 derecelik yağ ısısında pişen ciğer, doğalgaza geçen işletmeler için külfetli bir iş olmaktan çıkıyor. Tüp değiştirmenin zor bir iş olduğunu söyleyen ciğerciler, tüpün azaldığı zamanlarda ateşin alevi de azaldığı için ciğerin istenilen kıvamda pişmediğini söylüyor.

Reklam
Reklam

Yıllardır Edirne'de tava ciğer pişiren Ciğerci Ustası Niyazi Yavuz, doğalgazı yakıt olarak kullandıkları günden bu yana yüzde 80 daha tasarruf ettiklerini ve külfetli günlerin geride kaldığını söyledi. Yavuz, şunları söyledi:

Türkiye'nin her yerinde fuarlara giderek doğalgazların ocaklarda kullanımı ile ilgili bilgi aldım. Ciğer istenilen seviyeye gelmeden pişmiyor. Çok araştırdım çözüm yolları buldum ve ciğeri doğalgazla pişirmenin yolunu buldum. Artık işimin daha kolay olmasının rahatlığını yaşıyorum. Doğalgaz ile tava ciğer pişirmeye ilk olarak ben başladım. Diğer ciğercilerin de doğalgaza geçmelerini tavsiye ederim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: