Ciğerimiz yanıyor

İZMİR (İHA) - Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesinde bir okulda yaşanan ve düzenlenen operasyonla sona erdirilen rehin alma olayında hayatını kaybeden Türk asıllı Alana Doğan'ın amcası Çetin Doğan, gözyaşlarını tutamıyor.

Kuzey Osetya'daki okul baskını nedeniyle Rus güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonun ardından bir türlü haber alınamayan Türk asıllı 8 yaşındaki Alana Doğan'ın öldüğü haberi, amcası ve halasının oturduğu İzmir'deki evlerini hüzün havasına boğdu. Öğleden sonra saat 13.00 sıralarında telefonla arayan ağabeyi Seyfi Doğan'dan yeğeni Alana Doğan'ın vefat haberini alan amca Çetin Doğan, olayı derin üzüntüyle karşıladı. Ağabeyinin kızının cenazesini morgda bulduğunu söyleyen Çetin Doğan, "Ciğerimiz yanıyor. Bize bu acıyı çektirenleri Allah'a havale ediyorum. Bizim çektiğimiz sıkıntıları onlar da yaşasın. Suçsuz yüzlerce çocuk öldü. Ağabeyim mahvoldu, ağlayıp duruyor, ilk göz ağrısıydı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeğenin Kuzey Osetya'da defnedileceğini söyleyen Çetin Doğan, Rusya'nın operasyonu eline gözüne bulaştırdığını söyleyerek, "Bu, Rusların her zaman yaptığı şey. Orada insan hayatını önemli değil" dedi.

Okula yapılan baskın sonucu, İzmirli Seyfi Doğan'ın Rus eşi Anetta Gadiva Doğan ile İzmir'de doğan çocukları 8 yaşındaki Alana ve 1 yaşındaki Milena Doğan da rehin alınmıştı. Direnişçiler, Milena ile annesi Anetta Gadiva Doğan'ı serbest bırakmış, ancak Alana Doğan rehin kalmıştı. Geçtiğimiz gün Rus güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu, yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti. İzmirli Doğan ailesinin rehineler arasında bulunan 8 yaşındaki kızı Alana Doğan'dan ise bir türlü haber alınamıyordu. Küçük kızın cesedinin bugün sabah saatlerinde babası Seyfi Doğan tarafından morgda bulunduğu haberi geldi.