“CİHAN Ekibine Saldırı Halkın Haber Alma Özgürlüğünü De Saldırıdır”

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bel-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Dikmen Vadisi’ndeki yıkım kavgasını görüntülerken silahla yaralanan...

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bel-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Dikmen Vadisi’ndeki yıkım kavgasını görüntülerken silahla yaralanan Cihan Haber Ajansı Kameramanı Bilal Oflaz ile darp edilen muhabir Ebubekir Atmaca’ya ‘geçmiş olsun’ dedi.
Mürsel Turbay, bu tür toplumsal olaylarda özellikle basın mensuplarının hedef olmasının olayı sıradanlaştırmadığını, bunun aynı zamanda halkın haber alma özgünlüğüne de saldırı anlamına geldiğini vurguladı.
Turbay açıklamasını, “Her şart altında görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarının can güvenlikleri konusunda sık sık bu ve benzeri olaylar yaşamaları; mesleklerinin ne kadar riskli olduğunu da yeniden gözler önüne sermektedir. Bu vesile ile Cihan ekibine saldırıyı kınıyor, yaralı kardeşimiz Bilal Oflaz’a Allah’tan acil şifalar diyorum. Hepinize geçmiş olsun.” ifadeleriyle sonlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: