Cihan: Kan bağışı insani sorumluluk olduğu kadar dinî bir görev

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, kan bağışının insani ve ahlâki bir sorumluluk olduğu kadar dinî...

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, kan bağışının insani ve ahlâki bir sorumluluk olduğu kadar dinî bir görev olduğunu söyledi.

Manisa Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası başlattı. Müftü Cihan, etkinliklere Manisalıların ilgisini beklediklerini dile ifade etti. Kutlu Doğum Haftası'nın son derece coşkulu, faydalı ve verimli faaliyetlerle geçtiğini ifade eden Cihan, “Biz faaliyetlerimizde öncelikli olarak insanımızın fayda görmesini, birliğimizi ve dirliğimizi geliştirmesini, güçlendirmesini hedefliyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kan ihtiyacının insan hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten Cihan, “Kan bağışı, çok önemli bir faaliyet. Birilerine muhtaç olmadan muhtaç durumda olan birilerine katkı sağlayalım ki yarın öbür gün biz de aynı ihtiyaçla karşı karşıya kaldığımız zaman halkımızın ilgi ve teveccühüne mazhar olalım. Faaliyetlerimizin hem dinî hem ahlâki hem de insani yönü var. Bir insanın sağlığına kavuşmasına katkı sağlamak, dünyanın en hayırlı işlerinden biridir. Dinimiz, olaya böyle bakmaktadır. Bir kişinin yaşatılması, sağlığına kavuşturulması bütün insanlığın sağlığına kavuşturulması anlamına gelir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: