Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet

“Cihan pehlivanı Mersinli Ahmet” adlı kitap basına tanıtıldı.

Gazeteci/ Yazar Kemal İstek “Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet” adlı kitabını İçel Sanat Kulübü’nde basına verdiği toplantıyla tanıttı. Toplantıda konuşan İçel Sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar Mersinli Ahmet’in sadece kent için değil, ülke için önemli bir değer olduğunun altını çizerek ortaya koyduğu emekten dolayı Gazeteci- Kemal İstek’e teşekkür etti. Alkar, “Mersin’in yetiştirdiği milli güreşçilerimizden Ahmet Mersinli’nin hayat öyküsünü içeren kitabın hayat bulması en başta kent kültürünün gelişimine katkı yapacak nitelikte olması memnuniyet verici. Emeğini esirgemeyerek bu kitabı hazırlayarak kaleme alan gazeteci dostumuz Kemal İstek’e teşekkür ederim. İçel Sanat Kulübü sanatçının ve sanat adına emek veren herkese kapısı açıktır” dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan desteklerinden dolayı İçel Sanat Kulübüne teşekkür eden söz konusu kitabın yazarı kemal İstek, kent değerlerine sahip çıkmanın önemine işaret etti. İstek, sözlerini şöyle sürdürdü: “On yıldan fazla bir süre üzerinde ciddi araştırmalarda bulunduğum kitap çalışmasını hayata geçirmenin gururunu yaşıyorum. Kargıpınarı Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan kitabımın konusu Mersin’in yetiştirdiği en önemli milli sporcu olan Ahmet Mersinli(Kireççi) oldu. Türkiye’nin ilk olimpiyat madalyasını almanın yanında bir çok ilkleri gerçekleştiren Mersinli Ahmet’in bugünün insanlarına ve geleceğe anlatmanın önemli bir görev olduğuna inandım. Bu çalışmayı yaparken amacım topluma kendimi yazar olarak pazarlamak değil, bir gazeteci olarak yani sabahtan akşama haber yazan, yazıdan ekmeğini kazanan, yazı işçisi birisi olarak bunu kentime bir borç, görevim olarak kabul ettim. Mersinli Ahmet’in öyküsü kitaplara sığmaz bir başarının öyküsü olduğu kadar yalnızlığın da bir öyküsüdür. Bugün burada işi gereği olması gerekenlerin, haberi atlama olgusuna karşın bu salonda olmaması aslında aynı yalnızlık öyküsünün bir parçasıdır. Bu, Mersinli Ahmet’i bugünün insanlarının ne kadar bilmediğine dair çok şey anlatır. Önümüzde çok az bir zaman kaldı. 2013 Akdeniz Oyunları’na ev sahipliği yapacağız. Mersin’e gelen sporcular ve kafileler ilk önce Mersin’in yetiştirdiği sporcuları merak edeceklerdir. Onlara Mersinli Ahmet’ti anlatmak isteyeceğiz; çünkü başka bir kent efsanesi yok. Kent insanının unuttuğu bir değeri nasıl pazarlayabileceğiz. Mersin’e her alanda emek veren insanlarımızı geleceğe taşımak için eli kalem tutanlar emeklerini ortaya koymaları gerekiyor. Değerlerimizi geleceğe taşımak ve bugünün gençlerine anlatmak ancak yazacağımız kitaplarla mümkün olacaktır. Ben üzerime düşen görevi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Herkesi konuya duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Reklam
Reklam

Gazeteci Kemal İstek’in “Cihan Pehlivanı Mersinli Ahmet” adlı kitap çalışması bundan bir süre önce Kargıpınarı Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz