Cihanbeyli, Kulu, Altınekin Çevre Koruma Birliği toplantısı

Cihanbeyli, Kulu, Altınekin Çevre Koruma Birliği tarafından 3 ilçenin köylerine dağıtılmak üzere 400 adet çöp konteyneri alındı.

Cihanbeyli, Kulu, Altınekin Çevre Koruma Birliği tarafından 3 ilçenin köylerine dağıtılmak üzere 400 adet çöp konteyneri alındı.

Cihanbeyli, Kulu, Altınekin İlçe Belde ve Köyleri Çevre Koruma Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Mehmet Kale başkanlığında yapıldı.

İlçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Mehmet Kale, dünyanın incisi olan Tuz Gölü Havzası'nda Çevre Koruma Birliği ile katı atık tesislerinin olmasının büyük bir anlam ve önem ifade ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Çevreyi korumanın bir insanlık görevi olduğunu belirten Kale "Üyelerimizin verdiği destekle tesislerimiz Orta Anadolu'nun en verimli çalışan tesisleri arasında yer almaktadır" dedi.

Konuşmasında birlik çalışmaları hakkında bilgi veren Kale, Yeniceoba Beldesi'ne katı atık transfer istasyonu yapıldığını ve bölgedeki katı atıkların düşük bir maliyetle nakline ortam hazırladıklarını kaydetti.

Daha önce kaymakamlıkların Mevlana Kalkınma Ajansı'na sunduğu projeye yüzde 25 oranında destek sağlayarak, çöp toplama araçları ile köylere dağıtılmak üzere 500 adet çöp konteyneri alımı yapıldığını hatırlatan Kale, son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sundukları proje ile üye belediyelere dağıtılmak üzere 400 adet çöp konteynerinin alımını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Mehmet Kale "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na birlik üyesi belediyelerin çöp aracı talepleri iletildi ve 10 belediyeye bu araçlar kazandırıldı. Katı atık tesislerinde ayrıştırma ünitesi kurulması amacıyla proje çalışmalarımız da Selçuk Üniversitesi'ndeki deneyimli hocalarla birlikte yürütülmektedir. Diğer taraftan tesislerimizde ağaçlandırma çalışmaları yaparak çevreci bir kurum olduğumuzu gösterdik. Burası inşallah ileride mesire alanı olarak kullanılacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mehmet Kale'nin konuşmasının ardından toplantıda gündem maddeleri konuşuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz