Cihaner davası 24 Aralık'a ertelendi

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki yargılamasına devam edildi.

-ANKARA (ANKA) - Duruşmaya İlhan Cihaner, Avukatı Turgut Kazan, MİT Erzincan Şube Müdürü Şinasi Demir, MİT Mensubu Kıvılcım Üçtel, Albay Ali Tapan ile sanık yakınları ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'da katıldı.

Daha önceki duruşmalar basına açık yapılırken, bu defa salona basın alınmadı. Edinilen bilgiye göre duruşmada Daire Başkanı Ersan Ülker, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun Erzurum'daki ve Yargıtay'daki davaların birleştirilmesine karar verildiğini anımsattı. Fakat Ceza Genel Kurulu'nun bu karara ilişkin gerekçeli kararını hazırlamadığı ve kendilerine gönderilmediğini belirtti. Ülker gerekçeli kararın açıklanmasının uzun bir süre alacağını belirterek, davayı ileri bir tarihe atmak istedi.

Reklam
Reklam

Cihaner ise, "Herkesin terfisi ve işlerinin olduğunu gerekçe göstererek" duruşmanın kısa bir süre sonraya ertelenmesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine daire başkanı Ülker, gerekçeli kararın hazırlanmasının uzun süre alacağını belirterek 24 Aralık gününe erteledi.