Cihaner: Kişilere Yönelik Aramanın Dernekte Yapılması Anlaşılır Değil

Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yapılan operasyonla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, kişilere yönelik bir...

Çağdaş Hukukçular Derneği’ne yapılan operasyonla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, kişilere yönelik bir arama ve tutuklama olmasına rağmen, aramanın dernekte yapılmasını eleştirdi. Cihaner, “Bir davetle gelecek hukukçuların, bu şekilde aranmaları pek anlaşılır değil.” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nin Ankara Genel Merkezi’nde, DHKP/C soruşturması kapsamında arama ve gözaltı işlemleri devam ederken; aramanın yapıldığı Sıhhiye’deki İlkiz Sokak’a gelen bazı milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri basın açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Çağdaş Hukukçular Derneği'nin Genel Merkezi önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün, Levent Gök, İHD Genel Başkanı Özütrük Türkdoğan ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

CHP Milletvekili İlhan Cihaner ise yapılan operasyon için “AKP despotizminin, faşizme dönüştüğünün en önemli delilidir.” dedi. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin 1970’li yıllardan bu yana halkın hukuk mücadelesinde en ön saflarda yer alan bir dernek olduğunu savunan Cihaner, kişilere yönelik bir arama ve tutuklama olduğu halde aramanın dernek de yapıldığını söyledi. Bu konuda hukukun inceliklerinin çok anlamsız olduğuna işaret eden Cihaner, şöyle konuştu: “Bir davetle gelecek hukukçuların bu şekilde aranmaları pek anlaşılır değil. Bu işleri yapanlar, bu ülkeyi terk etseler de hukukçular terk etmez.”

“ARAMA VE TUTUKLAMA HANGİ GEREKÇE İLE YAPILIYOR BELLİ DEĞİL”

İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise yaptığı açıklamada arama kararlarına bakıldığında, bir derneğin genel merkezi ve şubelerinin hangi gerekçe ile arandığına dair bir gerekçeye rastlanamadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Gün ağarmadan baskınlar şeklinde yapılan operasyonu kınadıklarını ifade eden Türkdoğan, “Bu ülkede avukatlara ve vatandaşlara yönelik bir muamele bu olmamalıdır. Söylenebilecek çok şey var. Yurttaşların hala hukuk açısından sorunları hala devam ediyor. İstanbul’da şu an her yerde aramalar var. Bu hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemiz devam ediyor. Avukatların hiçbir hukuk güvenliği kalmadı. Bu kabus devam ediyor. Bunun daha fazla deva etmemesi gerektiğini ifade ediyorum.” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”

Çağdaş Hukukçular Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Bafra ise örgüt soruşturması iddiası ile aydınlığı arayanların üzerine gelindiğini iddia ederek, bu gün Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez, Ankara Genel Merkezi, İstanbul şubesi ve yöneticilerinin evlerinin arandığını belirten Bafra, gözaltına alınan avukatlar için "Her gün adliye binalarında özel mahkemeler önünde savunma yapan ve adalet arayan arkadaşlarımız hakkında verilen arama kararları hukuksuzdur, yasa dışıdır. Arkadaşlarımız derhal salıverilmelidir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: