Cihaner: Özel Yetkili Mahkemelerin Kaldırılması Safsatadır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner, Silivri'de görülen Balyoz davasını izledi. Duruşma çıkışı açıklama...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili İlhan Cihaner, Silivri'de görülen Balyoz davasını izledi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Cihaner, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını 'safsata' olarak değerlendirdi.

Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan İlhan Cihaner, mahkemeler aracılığıyla terör süreci yaşatıldığını öne sürdü. Cihaner, "Burada görülmekte olan süreç bir dava olarak adlandırılmaktan çoktan çıkmış durumda. Özel yetkili mahkemelerin kaldırıldığı safsatasıyla buradaki yapılanma, bir mahkemenin sahip olması gereken asgari koşulları bile karşılamaktan yoksun hale gelmiştir." iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Balyoz davasında az önce tutuklu sanık Ergin Saygun'u dinlediğini belirten Cihaner, "19 ayrı hastalığı var. Beyin hastalığı olan bir yargılananın, tutsağın, raporunu Adli Tıp'ta çocuk uzmanı doktoru kaleme alıyor. Anlaşılıyor ki içeride ölmeleri bekleniyor yargılananların. Bunun bir sivil baskıyla, bu hukuksuzluk herkese duyurulup bir an önce son verilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Vardiya Bizde Platformu üyeleri olan sanık yakınları, ellerindeki dövizlerle Cihaner'in yanına gelerek destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: