Çıkmaz: 2023 Hedefleri Için GAİB Itici Güç Rolü Üstleniyor

Güneydoğu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşması için, GAİB’in itici...

Güneydoğu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine ulaşması için, GAİB’in itici güç rolü üstlendiğini söyledi.

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Taner Özdurak ve yönetim kurulu üyeleri, Çıkmaz’ı ziyaret etti. Ziyarette GAGİAD üyelerine konuşan Çıkmaz, "Dünya ekonomi nabzını iyi tutmak zorundasınız. Gelişmeleri yakından takip etmek, ülkeleri yakından tanımak zorundasınız. Hangi ülkenin hangi alanlardaki ürünlere ihtiyacı olduğunu bilmek zorundasınız. GAİB gerek sahip olduğu binasıyla gerekse kadrosuyla Türkiye’nin en önemli kuruluşları arasında yer almaktadır. 2023 İhracat hedeflerini yakalayabilmek adına GAİB, Türkiye’de itici güç rolünü üstlenmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞINA ÖNEM VERİLMELİ

Gaziantep’in de ihracat alanında Türkiye’nin en önemli kentleri arasında yer aldığına dikkat çeken Çıkmaz, "Gaziantep, bölgemizin ve Türkiye’nin ihracatta en çok yükselen illeri arasında. 2013 yılı ocak ayında, 2012 yılı ocak ayına oranla yüzde 30,6’lık bir artış sağlanmış durumda. İhracatımız Türkiye ortalamasının üzerinde devam ediyor. Bu şehrimiz ve ülkemiz açısından oldukça iyi bir durum. Ama şehrimizde bir takım alt yapı eksiklikleri de var. Bunlardan en önemlisi taşımacılık. Gaziantep’te özellikle de demiryollarına ve demiryolu taşımacılığına ağırlık verilmesi gerekiyor." dedi.

GAGİAD Başkanı Özdurak da "Şehrimiz ekonomik anlamda oldukça başarı sağlıyor ama altyapı eksikliklerimiz mevcut. İhracatı başarılı olan şehrimizde gümrük, taşımacılık alanındaki hizmetleri iyileştirmemiz gerekiyor. Gaziantep’in gümrük köyüne, demiryolu taşımacılığına ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: