Cildi gençleştiren 4 doğal maske

Cildinizi doğal yollarla gençleştirin!

Cildinizi doğal yöntemlerle gençleştirmeye ne dersiniz? Birazdan vereceğimiz maske tarifleri, cilt sıkılaştırmadan sivilce sorunlarına kadar pek çok problemle doğal şekilde mücadele ediyor.

İşte

cilt gençleştirici 4 doğal maske...


Keten tohumu lapası

3 yemek kaşığı keten tohumunu havanda döverek toz haline getirin. İçine yarım çay bardağı ılık su ekleyin ve lapa haline getirin. 1 çorba kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı doğal tereyağını lapanın içine ilave edin. Elde edilen karışımı yüzünüze ve boyun bölgenize sürün. Yarım saat sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Düzenli kullanım sonrası bu karışım cildinizi sıkılaştıracak, gerginleştirecektir.

Reklam
Reklam

Bitkisel sıkıştırma formülü

Kuru papatya, kuru ıhlamur ve kuru mürver çiçeğinden birer tutam alarak küçük bir kaba koyun. Üzerini tamamen kapayacak kadar su ekleyin ve kaynatmaya başlayın. Kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ateşten indirin. Süzgeçle süzdüğünüz su ılık hale gelince içine 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi ekleyin. Ardında tekrar karıştırın ve bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Elde edilen karışımı yüzünüze sürün, 30 dakika sonra yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinize doğal bir bitki yağı veya nemlendirici sürün. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayarak daha gergin bir cilde sahip olabilirsiniz.


Zerdeçaldan cilt beyazlatıcı

1 çay kaşığı zerdeçalın üzerine bir kaç damla limon sıkıp karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cildinize sürün ve 10 dakika bekletin. Zerdeçal sadece cildi sıkılaştırmıyor, aynı zamanda cildi beyazlatma ve antibakteriyel özelliklere de sahip. Bu maskeyi haftada en az 3 kez uygulayarak hem daha güzel hem de daha açık bir tene kavuşacaksınız.


Portakal kabuğu etkisi

Portakalın kabuğunda, meyvesinden daha fazla C vitamini bulunuyor. 2 çorba kaşığı portakal babuğu tozuna biraz yoğurt, biraz bal ve 2 damla kadar zeytinyağı nı karıştırarak cildinize sürün. Ölü derileri yok ederek ve daha parlak görünüm sağlayan bu maske, cilt yapısını düzgünleştirip, sıkılaştırır.

Reklam
Reklam

Eğer sivilce sorunu yaşıyorsanız, bir kaşık portakal kabuğu tozunun içine biraz süt ve biraz hindistan cevizi yağı ekleyerek bir maske hazırlayın. 4 hafta boyunca kullanacağınız bu maske, sivilce probleminizi en aza indirecektir.

Portakal kabuğu tozunu aktarlarda bulabileceğiniz gibi evde kurutup, havanda ezerek de elde edebilirsiniz.

**Herbalist Tarkan Güveloğlu

**