Cildinin yaşlanmasını önlemek için günlük rutinine eklemene gerekenler burada!

Cildindeki kırışıklıkların önüne geçmek için ne yapman gerektiğini biliyor musun? İşte yaşlanmayı önlemek için günlük rutinine eklemen gerekenleri senin için listeledik!

Cildindeki yaşlanma belirtilerini azaltmak ve kırışıklıklık karşıtı cilt bakımı yapmak için rutinine eklemene gereken şeyleri biliyor musun? İşte cilt bakım rutinine eklediğinde fark yaratacak şeyler burada!

**1. Güneş kremi kullanın

Her gün, güneş ışınlarının zararlı UV ışınlarından korunmak için en az 30 SPF güneş kremi kullanın. Güneşe maruz kalmadan 20 dakika önce sürün ve iki saatte bir veya daha sık terledikten veya yüzdükten sonra tekrar uygulayın.

2. Günde 2 kez yüzünüzü yıkayın****

Günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere nazik bir yüz yıkama jeli ile yüzünüzü yıkayın. Bu, kir, makyaj ve fazla yağı temizlemeye yardımcı olur.

Reklam
Reklam

3. Cildinizi bol bol nemlendirin****

Cildinizi nemli tutmak için her gün nemlendirici kullanın. Cildinizin tipine uygun bir nemlendirici seçin ve yüzünüze, boynunuza ve göğsünüze nazikçe uygulayın.

4. Göz kremi kullanın

Göz kremi kullanarak göz çevresindeki hassas cildi nemlendirin ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltın.

5. Haftada 2 kez düzenli peeling yapın****

Haftada bir veya iki kez, ölü cilt hücrelerini nazikçe temizlemek ve cildinizin yenilenmesine yardımcı olmak için peeling yapın.

6. Kırışıklık karşıtı gece kremi kullanın****

Cilt gece kendini yeniler, bu yüzden akşamları cilt bakım rutininizin son adımına gece kremini eklemeyi unutmayın.

7. Cilt tipine uygun serum kullanın

Tonikle cildi temizledikten sonra cildinizi nemlendirmeden kırışıklık karşıtı serumlar ile cilt bariyerini güçlendirebilir ve sıkılaştırabilirsiniz.

**8. Günde en az 3 litre su için.

Su içmek sandığımızdan çok daha önemli. Cildinizin nemini korumak için günde en az 2 ile 3 litre arasında su içmeyi ihmal etmeyin.

**9. Nemlendirici kreminizi boyun bölgenize de sürün.

Cilt bakımını sadece yüzünüze yapmayın. Boyun ve göğüse doğru inen kısımda da kırışıklıklar olabiliyor. Nemlendirici kreminizi boynunuza da sürmeyi unutmayın.

**10. Haftada 2 kez maske yapın.

Peeling'in ardından cildinize maske uygulayabilirsiniz. Cilt tipinize yönelik geliştirilen maskeler cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Düzenli olarka her hafta maske yapın.

</amp-ad>