Cildinizi yaza hazırlayın

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde uzmanlar, cildin kışın etkilerinden kurtulması, güneş ve denizin kalıcı etkilerinden korunması için cilt bakımı öneriyor.

Afyonkarahisar'ın şifalı sularıyla ünlü termal tesisleri, güzellik merkezleriyle de bayanların ilgisini çekiyor. Yılın 4 mevsimi neredeyse tam kapasiteyle çalışan termal tesisler, tatilcilere şifalı suyun yanı sıra alternatif imkanlar da sunuyor. Termal tesislerde, termal su vasıtasıyla uygulanan tedavilerin romatizmal rahatsızlıklar, kireçlenme, siyatik, bazı cilt hastalıkları, stres ve yorgunluklar, kadın hastalıkları, böbrek taşlarının düşürülmesi ve cilt bakımında etkili olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Termal Resort Oruçoğlu Oteli Güzellik Uzmanı Çiğdem Yılmaz, cilt bakımı yaptırmanın tam mevsimi olduğunu ifade ederek, "Yaz sezonu açılmak üzere. Kış boyunca cilt hava kirliliği, sigara dumanı ve çeşitli dış etkenlerden etkileniyor. Bu nedenle cilt bakımı yaptırarak cildin yaza hazırlanması çok önemli. İki ayrı cilt bakımımız var. Cilt bakımında öncelikle buhar banyosu yapıyoruz. Ardından cilt analizi yapılıyor. Ciltte siyah nokta varsa onlar temizleniyor. Cilde göre temizleyici ve besleyici maskeler uygulanıyor. Cilde uygun, kırışık önleyici, besleyici, tedavi edici, sivilceleri kurutucu ampullerimiz var. Onun arkasından cilde uygun göz kremi ve yüz kremiyle masaj yapıyoruz. Masajın ciltte büyük bir etkisi var. Özellikle çizgilerde çok etkili. Her yaptığınız hareketin çizgi açıcı özelliği vardır" dedi.

Prenses denilen cilt bakımında ise ürünlerin tamamen cilde akımlarla yedirildiğini kaydeden Yılmaz, "Verdiğimiz ürünler, direkt gözeneklerden deri altına işliyor. Toparlayıcı, sıkılaştırıcı ve kırışık önleyici bir bakımdır. İki bakım art arda alındığında bir yıllık kürünüz tamamlanmış oluyor. Yine bunun haricinde göz bakımları, ampul tedavileri, maske uygulamalarımız bulunuyor. Termal suyun ciltte etkisi çok büyüktür. Müşterilerimiz geldiğinde ilk günlerde cilt bakımını almasını öneriyoruz. Cilt bakımı yapıldıktan sonra gözenekler iyice açılmış oluyor. Suya girip çıktıkları için iyice gözenekler açılıyor ve cilt rahatlıyor, nefes alıyor. Termal suyun özelliklerinin ciltte büyük bir etkisi var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yılmaz, bütün bayanlara mutlaka yaz sezonuna girmeden önce cilt bakımı yaptırmalarını tavsiye ederek, "Güneş ve deniz suyu ciltte bir etkendir. Yaz sezonuna ve kış sezonuna girerken bayanların cilt bakımı yaptırmaları gerekiyor. Mümkün olduğunca aylık bakımlarını yaptırmaya çalışırlarsa daha iyi olur" şeklinde konuştu.