Çıldır Müftülüğünden Hizmet İçi Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen imamlara hizmet içi eğitim kursu devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen imamlara hizmet içi eğitim kursu devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenli olarak yürütülen imamlara hizmet içi eğitim kursu Çıldır İlçesinde devam ediyor. Damal İlçe Müftüsünün verdiği ve yaklaşık 1 aydır devam eden kursta, Yetişkin öğretiminde temel özellikler, Kuran-ı Kerimi tecvit kurallarına göre yüzünden okuma, Kuran-ı Kerimden ezberlenecek ayet ve sureler, din eğitiminde imam hatiplik ve müezzin kayyımlık, ezan ve müezzinlik, ezanı güzel okuma ve makamlar gibi konular işleniyor.

Reklam
Reklam

Kurs süresince Kuran-ı Kerim'i öğrenme ve öğretme teknikleri, ezan, sala, kamet, makamlı güzel okuma ve çeşitli dualarla ilgili dersler verildiğini de belirten Damal İlçe Müftüsü Ebubekir Bayrak, "Din hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kur'an-ı Kerim'in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını giderme, ses, seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak ve yaz kurslarında çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i doğru öğretmek amacıyla bu kurslar düzenlenmektedir. Kursa katılan din görevlilerinin, bu kurstan istifade edebilmeleri için kurstan almış oldukları kazanımları devam ettirmeleri gerekir." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz