Çıldır'da doğa katliamı!

Ardahan Çıldır ilçesine bağlı Yeni Beyrehatun Köyünde yaşanan doğa katliamı köylüleri çilden çıkardı.

Ardahan Çıldır ilçesine bağlı Yeni Beyrehatun Köyünde yaşanan doğa katliamı köylüleri çilden çıkardı. Yaşanan katliama ve tahribata köylüler sert tepki gösterirken, hayatlarını idame ettikleri doğanın bir an önce kurtarılmasını istemekteler!

Ardahan-Çıldır Karayolun arasında devam eden yol genişletme çalışmasında ihaleyi alan firma, Yeni Beyrehatun köyü sınırları içerisinde tapulu arazileri ve meraları tahrip ettiği ileri sürüldü!Yol genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürerken, işi yapan firmaya köylülerin tapulu arazilerin ve meranın da içinde bulunduğu ve yaklaşık 100 Bin Dönüm alanın kullanılamaz hale geldiğini gazetemize açıklayan Yeni Beyrehatun Köyü Muhtar Vekili Yaşar Özhal, yetkilileri göreve çağırdı!

Reklam
Reklam

Muhtar Vekili Özhal, "Bu firmaya kim izin verdi de gelip arazilerimizi ve meramızı kafasına göre katlediyor!? Yaşanan bu durum karşısında köylülerimiz göçe zorlanacaktır. Hayvanlarımızın otlatıldığı alan tahrip edilmiş, yine hayvanların susuzluğunu giderdiği bölgede bulunan gölette o firma tarafından kapatılmış ve tahrip edilmiştir. Ardahan Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu'nu ve Çıldır İlçe kaymakamını gelip bu rezaleti görmeleri için davet ediyorum" dedi.

İstanbul'da yaşayan ancak her yıl yaz tatilini köyü olan Yeni Beyrehatun köyünde geçiren gurbetçi Günay Tunaç, hayatında ilk defa böyle bir rezalet gördüğünü söyledi. Gurbetçi vatandaş Günay Tunç, bölgede yapılan doğa katliamı nedeniyle arıların bile bal vermediğine dikkat çekti!Köyümüzün tapulu arazileri ve meraları, hiçbir izne dâhil olmadan üzerinde keyfi çalışmalar yapılmıştır diyen Tunç; "Meralarımız ve tapulu arazilerimiz, köy ihtiyar heyetinde izin alınmadan Mera Komisyonu tarafından önce hazineye çevrildiği daha sonra ise Müteahhit firmaya kiralamışlar. Bu işi yapan firma çalışanları, köylülerimizi ve hayvanlarımız otlatan çobanlarımız tehdit ediyorlar" iddiasında bulundu!

Reklam
Reklam

Köylerinde 50 hanenin bulunduğunu belirten Köy Azası Ecevit Demirci ise, köylülerinin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zaten çiftçinin zor durumda olduğunu, tapulu arazilerde büyük çukurlar açıldığını ve taş döküldüğünü söyledi. Öte yandan daha öncede yine arazilerimiz içinde iki tane ayrı ocak açıldığını belirten köy Azası Ecevit Demirci; "Bu ocakların yeri belli olduğu halde başka taraflarda tahribat yapıyorlar. Eğer o ocakları kullansaydılar bizimde sesimiz çıkmazdı. Köylü perişan, hayvancılık para etmiyor, bu yıl kuraklık nedeniyle zaten zor günler geçiriyoruz. Burada başta Ardahan valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu ve Çıldır İlçe Kaymakamı bu konuya el atmasını, yaşadığımız bu huzursuzluktan dolayı bizi kurtarmasını beklemekteyiz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: