Çıldır’da Yaz Kur’an Kurslarına Büyük İlgi

24 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan Yaz Kur’an Kursları yurdumuzun her köşesinde olduğu...

24 Haziran-23 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan Yaz Kur’an Kursları yurdumuzun her köşesinde olduğu gibi Çıldır’da da coşkuyla başladı.

Çıldır İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği Yaz Kur'an kursları camilerde ve Kur'an kurslarında yaklaşık 2 ay devam edecek ve çocuklarımız bu kurslarda Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri ve Peygamber Efendimizin (SAV)'in hayatını öğrenecekler.

Çıldır Merkez Kur'an Kursunda düzenlenen yaz dönemi Kur'an kursu programına İlçe Müftü V. İsmail Geren ve din görevlileri katıldı. Minik çocuklarla yakından ilgilenen Müftü V. GEREN, kursların 2 ay süreceğini ve yaş sınırlamasının kaldırıldığını belirtti. Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camileri ve Kur'an kurslarını dolduran çocuklar, yaz tatillerinde Kur'an-ı Kerim öğrenecekleri için sevinçli olduklarını söyledi. Öğreticilerini merak ile dinleyen minikler Kur'an-ı Kerim'in harflerini tek tek ezberlemeye başladılar.

Reklam
Reklam

Yaz Kur'an kurslarının her yıl okulların tatil edilmesinin ardından bir hafta sonra başladığını ve 2 aylık bir süre ile haftada 5 gün, günde 3 saat olarak devam edeceğini ifade eden İlçe Müftü V. İsmail Geren, "Yaz Kur'an kurslarımızda yaş sınırlandırılması kaldırıldı. Daha önce 5. sınıfı bitirmiş olanlar Yaz Kur'an kurslarımıza kayıtlı olarak devam edebiliyorlardı. Artık yaş sınırı olmadan bütün yaş gruplarındaki öğrencilerimiz Yaz Kur'an kurslarımıza devam edebilirler. Çocuklarımız kur sistemine göre Kur'an-ı Kerim okumayı, dini bilgileri, ibadet, ilmihal bilgilerini, Sevgili Peygamberimizin Hayatını ve ahlak kurallarını öğrenecekler.

Ayrıca Yaz Kur'ân Kurslarımız, çocuklarımızın örgün öğretim döneminde seçmeli olarak okudukları Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı derslerine de önemli katkılar sağlayacak ve çocuklarımızın başarı oranlarını yükseltecektir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz