Çilek üreticileri bilgi yarışmasında ter döktü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Osmanlı Çileği'ni Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği, 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Osmanlı Çileği'ni Yaygınlaştırma ve Üreticileri Koruma Derneği, 18 Haziran'daki Osmanlı Çileği Festivali öncesi üreticiler arasında bilgi yarışması düzenledi.

Dernek lokalinde gerçekleştirilen bilgi yarışmasına toplam 12 çilek üreticisi katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Özhan yaptığı açılış konuşmasında, her yıl geleneksel hale gelen bilgi, çilekli pasta ve en güzel çilek yarışmalarını bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan, 10 yıldır Zonguldak’ta görev yaptığını belirterek, Osmanlı çileğinin bilinçli üretilmesi durumunda kar payı yüksek bir ürün olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, “Osmanlı çileği, Ereğli ile özdeşleşmiş bir üründür. Çilek yetiştiriciliği tarımın kârlı kollarından biri. İyi yapılırsa, bilinçli yapılırsa gelir elde edilir. Osmanlı çileği her bakımdan özeldir, alternatifi olmayan bir çiçektir. Buraya özgü bir ürün. Amacımız Osmanlı çileğini geliştirmek. Daha iyi noktalara nasıl getirebilirizi tartışmalıyız. Biz eğitim aşamasında, destek aşamasında her konuda desteğe hazırız. 4 ton Osmanlı çileği üretiminizde 6 -8 bin TL gelir elde edebilirsiniz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplam 86 faal üyesi bulunan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği’nde yarışan 12 üreticiye 25 soru soruldu ve 30 dakikada cevaplandırmaları istendi. İlçe Tarım, Kdz. Ereğli Belediyesi, Dernek Yönetimi ve Ziraat Odası’ndan birer temsilcinin eşliğinde yapılan yarışmada dereceye girenler 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin Kurtuluş Günü ve Osmanlı Çileği Festivali'nde açıklanacak. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz