Çılgın Deneyler Yapıp Gökyüzünü İncelediler

Kırşehir Ülkü Ocakları tarafından organize edilen 23 Nisan etkinliklerinde Kırşehirli öğrenciler çılgın deney masasında tepkimeleri...

Kırşehir Ülkü Ocakları tarafından organize edilen 23 Nisan etkinliklerinde Kırşehirli öğrenciler çılgın deney masasında tepkimeleri öğrenip, planetaryum ile gökyüzünü inceledi.

Kırşehir’de bulunan dünyanın ilk gök bilim merkezi olan Cacabey Medresesinin yanına kurulan çılgın deney masası ile planetaryum çadırı ile öğrencilerin ufkunu açmayı hedefledikleri söyleyen Kırşehir Ülkü Ocakları Başkanı Kadir Güzel, “geleceğimiz olan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Normal kutlamaların dışında bir şeyler yapmak istedik. Etkinliğimize katılımın yoğun olması ve çocuklarımız eğlenerek öğrenmesi çok önemli. Değişik faaliyetlerle devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Çılgın deney masasında karbondioksit gazının verdiği tepkilerle değişik deneyler yapan görevli öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Daha sonra ücretsiz olarak planetaryum çadırına giren çocuklar gökyüzünü 3 boyutlu bir şekilde inceleme fırsatı yakaladı. Son olarak Türk Bayrağı önünde 23 Nisan hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: