Çılgın Türk çiftin ilginç düğün kampanyası

Bildiğiniz gibi yaz sezonu ve en önemlisi düğün sezonu açıldı. Düğün anılarını daha da unutulmaz hale getirmek için çiftler her sezon farklı seçeneklere başvuruyor.

Mesela düğün öncesi “Save the date” fotoğraf çekimleri/ videoları, Düğün sabahından gece sonuna kadar yapılan çekimlerden oluşturulan “Düğün hikayesi” videoları... Çiftlerin daha da ilginç düğünler yaratma isteği ile yaratıcı konseptler ortaya çıkıyor.

Ancak bu konseptlerin oluşum aşamasında ufak tefek görünen masraflar birleştikçe çiftler için herşey daha da zorlaşıyor. Ülkemizde pek yaygın olmasa da dünya çapında bu tip düğünler hergün onlarca yaratıcı bağış kampanyası yardımıyla hayat buluyor.

Bahsedeceğimiz Türk çift, hayallerindeki Alice Harikalar Diyarı ve Steampunk konseptli düğünlerini gerçekleştirmek için bağış toplamaya karar vermiş ve indiegogo’da bir kampanya başlatmış. Nedir bu Indiegogo derseniz, Indiegogo bir “crowdfunding” yani topluluk bağış sitesi.

Reklam
Reklam

Bunun bir örneğini bu çılgın çiftimizde görüyoruz: http://bit.ly/1SuI0rX

Kampanyadaki bilgilere göre, Çiftimiz hayallerindeki düğünü gerçekleştirmek istiyor ve düğün masrafları için de böyle bir yola başvurmuşlar. Ve bağışları daha cazip hale getirmek için de bağış gerçekleştirdiğinizde size el yapımı çeşitli hediyeler, posta kartı vs gibi ürünler sunuyorlar.

Bu hediyelerin arasında el yapımı Steampunk gözlükler ve el yapımı Steampunk broşlar oldukça dikkate çekiyor. En büyük ve dikkat çekici hediye ise 500$ bağışta bulunduğunuzda, Istanbul’da çiftin evinde 3 gün konaklama hakkına sahip oluyorsunuz.

Düğün organizasyonu bakımından crowd funding / bağış isteme konusu daha önce Türkiye’de rastlanmamış bir şey. Çiftin düğününün Alice Harikalar Diyarı ve Steampunk Victorian gibi yaratıcı bir konsepte sahip olması kampanyayı daha da ilginç kılıyor..

Kampanyaya göz atmak ve yardımcı olmak isterseniz:

Indiegogo kampanya linki: http://bit.ly/1SuI0rX

Facebook: https://www.facebook.com/elifleventsdreamwedding/timeline

Reklam
Reklam