Çiller, seçim ittifakına 'hayır' dedi

DYP Genel Başkan Tansu Çiller, 7-8 partili koalisyonlarla Türkiye'nin yönetilmez hale geleceğini belirterek, seçim ittifakına 'hayır' dedi.

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkan Tansu Çiller, 7-8 partili koalisyonlarla Türkiye'nin yönetilmez hale geleceğini belirterek, seçim ittifakına 'hayır' dedi.
DYP lideri Çiller, İstanbul'dan dönüşünde havaalanında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Çiller, ANAP lideri Yılmaz'ın kendisine ve Başbakan Ecevit'e Fransa'nın uyguladığı seçim ittifakı önerisiyle gideceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, seçim yasalarının değişmesi için bir çerçeve yasa getirilmesini önerdiklerini ve bunun için TBMM'deki liderlere 5 kez dolaştıklarını hatırlatarak, "Hiç kimsi istikrarı milletin dışında aramasın" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de radikal bir takım uçların Meclis'e geleceği, egemen olacağı ve btüyük bir çoğunluğun onların diktası altına gireceği korkusu bulunduğuna işaret eden Çiller, bunun engellemenin tek yolunun iki turlu seçim olduğu yineledi. Kimsenin yüzde 10 barajından korktuğu için istikrarsızlığı seçmemesi gerektiğini belirten Çiller, "Yapılması gerekli olan şey ittifakı milletin yapmasıdır" dedi. Herkesin ikinci tercihiyle yaşayabileceğini söyleyen Çiller, bazı partilerin yüzde 10 barajına takılacağını bildiği için Meclis'e 'arka kapıdan' girmeyece çalıştığını ileri sürdü. Çiller, seçim ittifaklarının kendi kimliklerini koruyan küçük partileri Meclis'e sokacağını ve bunun sonucunda 20'nin üzerinde partinin Meclis'e gireceğine dikkat çekerek, böyle bir Meclis'ten de 7-8 partili koalisyonlarla hükümet ortaya çıkabileceğini kaydetti. Çiller, "Bu kadar parçalı hükümetlerle bir noktaya varmak mümkün değil. Üç partili koalisyonla Türkiye nereye geldi, gördük. Düşünün ki Allah korusun 7-8 partili koalisyonlar, ittifaklarla ortaya çıksın, sonra minicik minicik bölünsünler, onlar hükümet kurmak için biraraya gelsinler. Allah yazdıysa bozsun" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: