Çillioğlu anısına internet sitesi

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu’nun...

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu’nun anısına ‘www.cillioglu.org’ adresli internet sitesi oluşturuldu. İntihar ettiği belirtilerek dosyası kapatılan, ancak Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmayla cinayete kurban gittiği ortaya çıkan merhum albayın oğlu Gökhan Çillioğlu tarafından hazırlanan internet sitesinde Çillioğlu’nun yaşamına ilişkin geniş bir bilgi sunuluyor. Ana sayfasında Çillioğlu’nun fotoğrafı ile ayrıntılı biyografisinin bulunduğu internet sitesinde resimler, videolar, basın açıklamaları, basından haberler ve ziyaretçi defteri sayfaları bulunuyor.

Reklam
Reklam

Çillioğlu’nun biyografisinde 1 Ocak 1944 yılında Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldiği, 1965 yılında jandarma subayı olarak harp okulundan mezun olduğu belirtiliyor. Mezun olduktan sonra Bilecik Er Eğitim Komutanı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde göreve başladığına dikkat çekilen yazıda, 13 farklı kentte 15 görevde bulunduğu anlatılıyor.

Gökhan Çillioğlu, sitede yer alan açıklamasında, ilk günden itibaren olayın cinayet olduğunu düşündüklerini, bu konuda ciddi bir soruşturmanın yapılmadığını belirterek ilgili kurumlara 1994 ve 1997 yılları arasında resmi müracaatlar yaptıklarını anımsattı. Yapılan tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını hatırlatan Çillioğlu, “1994 yılındaki dosyamızı, 12 Eylül 2011 referandumu sonrası sivil yargı tarafından incelenmesi amacı ile cumhuriyet savcılına müracaat ederek teslim ettik. Babamın öldürüldüğünü yıllarca savunduk. Fethi kabir sonrası ortaya çıkan ilk tespit raporundaki, kaburga kırıkları, kürek kemiğindeki delik ve bugün basında gördüğüm olay yeri fotoğraflarından da cinayetten önce babamın darp edildiği ve cinayetin işlendiği yere halının üzerinde sürüklenerek getirildiği çok açıkça görülmektedir. Bugün gelinen bu noktadaki bulgular haklılığımızı çok net bir şekilde göstermektedir. Bu onurlu mücadelemizde olumlu bir sonuç alacağımız inancındayız.” ifadelerini kullanıyor.

Reklam
Reklam

Gökhan Çillioğlu, babası adına açtığı http://www.cillioglu.org adlı sitede ziyaretçi defterine ise, gelen önemli bilgileri savcılıkla paylaştığını söyledi. 10 yıl boyunca dedektif gibi babasının ölümünü araştırdığını anlatan Gökhan Çillioğlu babası öldüğünde 17 yaşında olduğunu ve cenazesini gördüğünü ifade ederek “Babamın silah arkadaşları babanın ölümünün arkasındaki sırrı çözmek istiyorsan ‘Yeşil - Sakallı (Mahmut Yıldırım) ve Bozo'yu (Yusuf Geyik) araştır’ dediler. Bende 10 yıldır babamın katillerinin peşindeyim. Savcılık çok iyi çalışıyor. Umut ediyorum ki, babamın katileri bir an önce yargı önüne çıkar.

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak "intihar ettiği" sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosya, savcılık incelemesinin ardından görevsizlik kararı verilerek Malatya'ya gönderilmişti. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından Çillioğlu’nun mezarının açılması kararlaştırılmış, yapılan otopsi de “Kazım Çillioğlu'nun kafatasındaki saç köklerinde arseniğe rastlandığı, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik, kaburgalarında kırılma olduğunun belirlendiği” bildirilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz