Çillioğlu Soruşturmasında 4 Tutuklunun Tahliye Talebi Reddedildi

Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan...

Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan 4 sanığın 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye talepleri reddedildi.

Malatya’da Gökhan Çillioğlu’nun bir uyuşturucu çetesine üye gibi gösterilerek telefonlarının yasa dışı yollardan dinlenmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, tutuklu bulunan Düzce Jandarma Komutanlığı’nda görevli Mutlu S., Adem T., Vedat A. ve Tuğrul Z., avukatları aracılığıyla 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye başvurusunda bulundu.

Reklam
Reklam

Talebi değerlendiren Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, talepleri reddetti. Karara gerekçe olarak ‘sanıklar hakkında isnat edilen suçların yasada öngörülen hürriyeti bağlayıcı cezasının alt ve üst sınırları değerlendirildiğinde, 5 Temmuz tarihinde yürürlüğe giren 6352 sayılı yasa ile değişik hükümler de dikkate alındığında, diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada yeterli olmayacağı anlaşılmadığı’ belirtildi. Mahkeme, tutuklamaya alternatif koruma tedbirlerinin sanıklar açısından yetersiz kalacağını belirterek, 4 sanığın tutukluluklarının devamına karar verdi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Y.’nin de aralarında bulunduğu 7'si muvazzaf, 1'i emekli asker 8 kişi tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: