Cilt yaşına dikkat eden yaşlanmıyor!

Ameliyatsız gençleşme uygulamalarının son yıllarda giderek artması ve bıçak altına yatmaya gerek kalmadan hızlı ve etkili sonuçlar yaratması akıllara şu soruyu getiriyor; estetik alanındaki yenilikler yakın tarihte yaşlanma etkilerini tamamen ortadan kaldıracak mı?

Özellikle Ameliyatsız Gençleştirme Tedavileri ile adından sıkça söz ettiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berfu Babucçu, İple Yüz Germe, Kök Hücre Tedavileri ve Lazer Lipoliz gibi uygulamalarla yaşlılık algısının tamamen değiştiğini belirtiyor. "40'lar yeni 20'ler sözüne kesinlikle katılıyorum hatta bu yaş grafiğinin önümüzdeki yıllarda daha da yükseleceğini söyleyebilirim. Kişiyi doğru şekilde analiz ederek, ihtiyaca yönelik ve yeterli oranlarda yapılan dokunuşlar insanların hem fiziken hem de ruhen daha genç hissetmesini sağlıyor.”

Reklam
Reklam

Hollywood’da Cate Blanchett, Angelina Jolie ve Jennifer Aniston gibi yıllara meydan okuyan sayısız ünlü isim de bu tezi doğrular bir duruş sergiliyor. Ancak Babucçu, estetik uygulamaların artık sadece ünlülerin ulaşabildiği bir lüks olmaktan çıktığını belirtiyor. "Tabii ki kamera önünde olan isimler estetiğin sağladığı faydalardan en sık yararlanan isimler ancak geçmişte bu uygulamaların ulaşılması zor ya da sadece Hollywood ünlülerine yönelik bir durum olduğuna dair yanlış bir algı oluşturuluyordu. Günümüzde hem sosyal hayatta hem de iş hayatında kendini daha iyi hissetmek isteyen herkes bu işlemlere kolay bir şekilde ulaşabiliyor.”

Basında, ünlüleri güzelleştiren doktor olarak nam salan, Op. Dr.Berfu Babucçu, özellikle popüler dizilerde yer alan, hatta haftanın 6 günü setten çıkamayan isimlerin bile, çok kısa sürede etkisini gösterdiği ve iz bırakmadığı için ameliyatsız gençleştirme uygulamalarını tercih ettiğini belirtiyor. "2000'lerin başlangıcından bu yana dünyanın büyük bir hızla ilerlemekte olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde estetik ve kozmetik sektöründeki değişimleri göz önünde bulundurunca yakın tarihte yaşlanmanın daha az endişe edilecek bir durum haline geleceğini söyleyebilirim.”

Reklam
Reklam