Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Güneş ve Akgöl, beraberinde CHP il yöneticileri ile sınır kapısından girerek, savcılık ve gümrük yetkililerinden patlamayla ilgili bilgi aldı.

Güneş, sınır kapısı önünde yaptığı açıklamada, olayla ilgili bilgi alma aşamasında bulunduklarını, daha sonra izlenimlerini ve kaygılarını kamuoyuyla paylaşacaklarını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla buraya geldiklerini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"CHP Genel Başkanı, (konunun peşinde olmalıyız, izlemeliyiz, bilgi almalıyız) diye beni görevlendirdi. Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte buradayız. Bilgi almaya çalışacağız, tam bir bilgiye sahip olmaya çalışacağız. Faili meçhul bir fiilin, meçhul bir fiilin olmaması için, olayın aydınlanması için gerekli her türlü girişimde bulunacağız. Şu anda yaptığımız bundan ibaret. Dikkat ederseniz zaten olay hakkında yetkililer tek bir bilgi veriyorlar. Sadece aracın Suriye tarafından geldiği konusunda ısrarlılar, onun dışında bir bilgi vermiş değiller. Biz de bu konuda bilgi almaya çalışıyoruz."

Güvenlik kamerası görüntülerinin önemli olduğunu vurgulayan Güneş, "3 bakanımız seyretmiş, ben de bu görüntüleri izlemek için talepte bulundum. Onları gördüğümüz takdirde biz de sizlerle bir takım kaygılarımızı, olursa, paylaşacağım. Bombanın kaynağı konusunda, bombanın ne tip bir bomba olduğu konusunda açıklama yapılmadı. Bunu öğrenmeye çalışacağız" dedi.

Güneş, yaralılara acil şifa, ölenlerin ailelerine ise başsağlığı dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden iki Suriyelinin cenazesi de Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkelerine gönderildi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz