Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama

Hatay Valiliği, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin olarak "Olay tarihinden itibaren başlatılan ve büyük bir titizlikle devam eden çalışmalar sonucu,

Hatay Valiliği, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin olarak "Olay tarihinden itibaren başlatılan ve büyük bir titizlikle devam eden çalışmalar sonucu, araca bomba yükleyerek olay yerine bırakan, patlatan, olay bölgesinde keşif yapan ve şüphelilere yardım eden şahıslar tespit edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Valiliğin internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, olay tarihinden itibaren başlatılan çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğü, patlamaya ilişkin 8 kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"11 Şubat 2013 günü saat 14.40 sıralarında ilimiz Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ara bölge içerisinde bomba yüklü aracın patlamasıyla ilgili olarak; olay tarihinden itibaren başlatılan ve büyük bir titizlikle devam eden çalışmalar sonucu, araca bomba yükleyerek olay yerine bırakan, patlatan, olay bölgesinde keşif yapan ve şüphelilere yardım eden şahıslar tespit edilmiş olup, yürütülen soruşturma kapsamında 7, 8, 9 Mart 2013 tarihlerinde Hatay il merkezi ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda 3'ü Türk, 5'i Suriye uyruklu şahıs olmak üzere 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerden 1'i Suriye uyruklu 3 şahıs serbest bırakılmış, mahkemeye sevk edilen 4'ü Suriye uyruklu, 1'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 5 şahıs tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Konu tüm yönleriyle araştırılmaya devam edilmektedir."

Muhabir: Salim Taş / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: