Cilvegözü'nde 5 kilometrelik TIR kuyruğu

HATAY (İHA) - Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmaları nedeniyle yük taşımacılığının durdurulması, ihracatçıların ve TIR şoförlerinin tepkisine yol açtı.

Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan modernizasyon çalışmaları dolayısıyla Cilvegözü Sınır Kapısı'nın 15 Ağustos 2006 tarihinden itibaren yük taşımacılığına kapatılması kararına ihracatçılardan ve nakliyatçılardan tepki gelmesi üzerine, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Gümrükler Genel Müdürü Umman Hatipoğulları başkanlığındaki 6 kişilik heyetle birlikte AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Belen Kaymakamı Etem Acar, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Uluslararası Nakliyatçılar Kooperatifi Başkanı Salih Demirbilek, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Kavak katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında net bir karar alınamadığı, konunun Ankara'da daha kapsamlı bir şekilde değerlendirileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada kendileri için olumlu bir karar çıkacağına inandığını dile getiren ATSO Başkanı Ali Kavak, alınacak kararın inşaatı yapacak olan firmayı da zarara uğratmadan, her kesimi memnun edecek şekilde olması gerektiğini söyledi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 2 gündür TIR geçişlerine izin verilmemesi üzerine yaklaşık 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Sınır kapısında günlerdir beklediklerini söyleyen TIR şoförleri, Kilis Öncüpınar Kapısı'na yönelmelerinin kendileri için büyük zarar doğuracağını belirterek, Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasını istedi.