Cilvegözü'nde Tır Kuyruğu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye’ye gıda ve temizlik maddesi götüren yaklaşık 150 araçlık...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye’ye gıda ve temizlik maddesi götüren yaklaşık 150 araçlık TIR kuyruğu oluştu.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye’ye geçiş olmadığı için Suriye’ye malzeme götüren TIR'lar, Türk askerleri ve muhalifler tarafından Bab-ul Hava Sınır Kapısı yakınlarında oluşturulan tampon bölgede malzemelerini bırakıyor. Buraya bırakılan malzemeler ise Suriye’den gelen TIR'lar yüklenerek ülkenin iç kısımlarına naklediyor.

Oluşturulan tampon bölgenin küçük ve günde 30 TIR alması ise, Suriye’ye malzeme götüren TIR'ların Cilvegözü Sınır Kapısı'nda kuyruklar oluşturmasına neden oluyor.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 150 araçlık bir TIR kuyruğu olan sınır kapısında şoförlerin bekleyişi ise sürüyor. Günde 30 aracın tampon bölgeye alınması TIR şoförlerinin en az iki gün sınır kapısında beklemesine neden oluyor.

TIR şoförü Mehmet Güneş, Suriyeli halkına patates götürdüklerini ve 3-4 gün burada beklediklerini söyleyerek, "Cilvegözü Sınır Kapısı yavaş çalışıyor bundan dolayı burada bekliyoruz. Yemeğimiz yok kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz buna biran önce çözüm bulunmalıdır" dedi.

Suriye'ye çeşitli gıda maddesi götürmek için bekleyen tır şoförü Ahmet Sönmez ise 2 gündür sıra beklediklerini gümrük müdürlüğünün günde 30 aracın kapıdan girişine izin verdiğine bundan dolayı Türkiye tarafındaki sıkıntıyı Suriye tarafında da yaşadıklarını anlattı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: