Cilvegözü'nde Uçaksavar Ve Bomba Hammaddeleri Ele Geçirildi

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Hatay'a bağlı Cilvegözü gümrük sahasında düzenlenen operasyonda...

Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Hatay'a bağlı Cilvegözü gümrük sahasında düzenlenen operasyonda aralarında uçaksavar ve bomba hammaddelerinin de bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Cilvegözü Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü son bir haftada önemli operasyonlar gerçekleştirdi. 27 Kasım günü saat 09.30 sularında yapılan operasyonda, M.H’ye ait eşyalar arasında yapılan aramalarda 9 adet Kalaşnikof şarjörü ve 1 adet el telsizi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

29 Kasım günü ise saat 14.30 sularında gümrük tampon bölgede yapılan saha aramasında, sahipsiz 1 adet Bixi tam otomatik makineli tüfek (uçaksavar), 106 adet Bixi makineli tüfek mermisi, 133 adet Kalaşnikof mermisi, 33 adet 5.56 mm piyade tüfeği mermisi ve 1 adet uçaksavar mermisi ele geçirildi. Aynı gün saat 16.45 sularında Cilvegözü gümrük sahasında yapılan operasyonda, bir araç içerisinde 3 bidonda bomba hammaddesi olarak kullanılan toplam 180 litre amonyum nitrat,150 kilogram amonyum nitrat, 125 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

29 Kasım günü saat 23.00 sularında ise gümrük sahasında yapılan rutin aramalarda, yakalama kararı bulunan bir kişinin üzerinde yapılan aramada 15 gram esrar ele geçirildi.

Olaylarla ilgili soruşturmaların sürdüğü kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: