Cilvegözü'ndeki Patlamanın Zanlıları Mahkemeye Sevk Edildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 17 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili gözaltına alınan...

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 17 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya imzasıyla yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. Maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı Vekilliğince 11 Şubat 2013 Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı ara bölge içerisinde park halinde bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayla ilgili başlatılan soruşturma nedeniyle bomba yüklü aracı olay yerine getiren şahıslar ile bunlarla bağlantılı olduğu tespit edilen 8 kişinin gözaltına alındığı, bu şahıslardan 3'ünün emniyet müdürlüğündeki ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, bomba yüklü aracı olay yerine getiren Suriye uyruklu Z.Ş. adlı kadın ile Y.B., ve Y.B.nin patlama sırasında olay yerinde bulunan ağabeyi A.B. ve bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen Suriye uyruklu İ.Z. ile Türk uyruklu R.B. Adana Cumhuriyet Başsavcılığına getirildiği, ifadeleri alınan 5 kişinin "Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek", "Patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: