Cim Bom sessizliği seviyor

Sezonun ilk lig derbisinde 29 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş'la, geçen sezondan kalan 5 maçlık cezası nedeniyle seyircisiz oynayacak Galatasaray, taraftar desteği olmadan da maçlarını kazanmayı biliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, ligde daha önce cezası nedeniyle kendi evinde oynadığı seyircisiz 9 maçtan 8'ini kazandı, sadece 1'ini yitirdi. 7'si Ali Sami Yen, 2'si de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olmak üzere seyircisiz karşılaşmalarda toplam 23 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

"Cim Bom", geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama serisinin ilk 3 maçında Çaykur Rizespor'u 4-0, Ankaragücü'nü 1-0, Konyaspor'u da 6-0 yenmeyi bildi.

Reklam
Reklam

Derbi maçta ilk heyecan

Sezonun ilk lig derbisinde, ezeli rakiplerin kadrolarında bu heyecanı ilk kez yaşayacak çok sayıda futbolcu bulunuyor. Galatasaray'ın bu sezonki kadrosunda bulunan 10, Beşiktaş'ın ise 9 futbolcusu, daha önce, şimdiki takımlarıyla ezeli rekabetin heyecanını yaşamadı. Galatasaray'da yeni transferler Lincoln, Linderoth, Bouzid, Nonda, Hakan Kadir Balta, Barış, Orkun, Serkan, Volkan ve Servet, teknik heyetin görev vermesi durumunda ilk kez Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a karşı oynayacak.

Beşiktaş'ta ise yeni transferler Rüştü, Hakan, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Higuain ve Tello'nun yanı sıra, genç oyuncular Serdar Özkan, İbrahim Kaş ve Batuhan, daha önce siyah-beyazlı formayla Galatasaray'a karşı oynamadı. Yeni transferlerden Cisse ise kırmızı kart cezası nedeniyle derbide oynayamayacak.

Ali Sami Yen'de eşitlik var

Tarihte ilk kez seyircisiz oynanacak sezonun ilk lig derbisiyle birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda 49. kez karşı karşıya gelecek.Ezeli rakipler arasında Ali Sami Yen Stadı'ndaki randevularda beraberliklerin fazlalığı göze çarparken, Galatasaray 15, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi, 23 karşılaşma da eşitlikle sonuçlandı.
Mecidiyeköy'de yapılan maçlarda Galatasaray'ın 54 golüne, Beşiktaş 53 golle yanıt verdi.

Reklam
Reklam

Kara Kartal 120 haftadır liderliğe hasret

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'deki 120 haftalık liderlik hasretine, hafta sonunda oynayacağı Galatasaray derbisiyle son vermek istiyor. Ligde 14 puanla, lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada bulunan siyah-beyazlılar, 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak derbi maçta Galatasaray'ı yenmesi durumunda tam 121 lig haftası sonra liderlik koltuğuna oturacak. Beşiktaş, ligde en son 2003-2004 sezonun 22. haftasında liderlik koltuğunda bulunuyordu.