Cimbom borsada dağıldı

Derneğin hisse satışını tamamlamasının ardından düşüşü hızlanan Cimbom hisseleri, 3 Temmuz'dan bu yana Fener'den fazla kaybetti.

100 milyon euroya yakın bir transfer harcaması yaptığı bu sezon ligde henüz beklenen performansı sergilemeyen Galatasaray için borsada da işler iyi gitmiyor. Galatasaray’ın futbol takımını da içinde barındıran Galatasaray Sportif AŞ’nin borsadaki hisselerinde son dönemde başlayan düşüş dün de devam etti. Dün günü yüzde 3,73’lük kayıpla 193.5 TL seviyesinden kapatan Galatasaray hisseleri, borsada son 1.5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Galatasaray hisseleri 9 Eylül’den bu yana yüzde 41 değer kaybetti. Hisselerdeki düşüşün etkisiyle de Galatasaray’ın piyasa değeri 294.2 milyon dolara indi. Hisseleri dün yüzde 4,2 düşen Fenerbahçe’nin piyasa değeri 549.5, Beşiktaş’ın 151.8, Trabzonspor’un ise 233.1 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz’dan bu yana, soruşturmanın başaktörü olan Fenerbahçe’nin halka açık şirketinin hisselerinde yaşanan düşüş yüzde 43,4 olurken, bu dönemde Galatarasay hisselerindeki kayıp yüzde 48,5’e ulaştı. Yine bu süreçte Beşiktaş yüzde 32,1, Trabzonspor ise yüzde 4,2 değer kaybetti.

Reklam
Reklam

Galatasaray hisselerinde yaşanan düşüş için piyasada değişik senaryolar ileri sürüldü. Sportif AŞ’nin bedelli sermaye artırımı yapmaya hazırlandığı ve rüçhan hakkının en az 3 liradan kullandırılacağına ilişkin iddiaların düşüşte etkili olduğu ileri sürülüyor.

Satış bitti düşüş hızlandı
Ayrıca, 1 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasındaki ilk 3 aylık dönemi 55 milyon lira zararla kapatan Sportif AŞ’nin, futbol takımının bu sezon arzulanan performansı sergileyememesi ve döviz kurlarında yaşanan hızlı artış nedeniyle ikinci çeyrekte zararının katlanabileceği belirtildi. İlk çeyrek sonu itibari ile Sportif AŞ’nin özsermayesi de eksi 152.9 milyon TL seviyesinde bulunuyor.

Galatasaray hisselerindeki düşüşün zamanlaması da dikkat çekti. Zira Galatasaray Spor Kulübü’nün hisse sattığı 26 Ağustos-20 Ekim tarihleri arasında hissede yaşanan düşüş yüzde 13’te kalmıştı. Kulübün hisse satışının ardından hissedeki düşüş hızlandı. Galatasaray Spor Kulübü derneği borsada iki aylık dönemde 385 bin 46 adet hisse sattı. Bu satıştan elde edilen gelir 96.4 milyon lira oldu. Hisse satışlarının sonucunda, Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin, Sportif AŞ’deki payı yüzde 83,38’ten yüzde 70’e inerken, şirketin halka açıklık oranı da yüzde 16,61’den 30’a yükseldi. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, göreve geldikten sonra hisse satışı için yetki istemişti. Galatasaray’ın satıştan elde edilen gelirle, banka borçlarının bir kısmını ödeyerek rehinleri kaldırmayı belirtiliyor.(RADİKAL)

Reklam
Reklam