Cimbom son dakikada güldü

Turkcell Süper Ligi'nde 2. haftanın açılış maçında Galatasaray, karşılaşmanın son dakikasında bulduğu golle, deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0 yendi.

Karşılaşmanın ilk yarısında, ev sahibi Ankaragücü'nün özellikle orta alandaki hareketli ve baskılı futbolu karşısında oyun kurmakta zorlanan Galatasaray, rakip kalede fazla pozisyon bulamadı. Necati ve Cihan'ın sakatlıkları nedeniyle oyuna devam edememelerinin sıkıntısını da çeken sarı-kırmızılılar, bu yarıda İliç ve Hakan ile girdiği gollük pozisyonları da değerlendiremedi.

Reklam
Reklam

Devre boyunca defans güvenliğini elden bırakmayan Ankaragücü ise hızlı hücumlarda Birol ve Umut ile gol arasa da bunda başarılı olamadı ve devre, golsüz berabere sonuçlandı.

İkinci yarıda her iki ekibin de ortaya koyduğu tempolu futbol, karşılıklı pozisyonları da beraberinde getirdi. 75. dakikaya kadar orta alanı hızlı geçen Galatasaray ve Ankaragücü, rakip ceza alanlarında gole çok yaklaştılar, ancak son vuruşlardaki başarısızlık ve kaleciler sonucun değişmesini önledi. Bu dakikadan sonra temponun düştüğü ve karşılıklı pas hatalarının sıkça yaşandığı maçta, herkes hakemden son düdüğü beklerken, ceza alanında Ümit, fırsatı değerlendirerek, topu Ankaragücü ağlarına göndererek, takımına 3 puanı getiren isim oldu.