ÇİMDER Başkanı Ergün:

Çine İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÇİMDER) Başkanı Ergün Öztürk, ilköğretimde seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatını

Çine İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (ÇİMDER) Başkanı Ergün Öztürk, ilköğretimde seçmeli ders olarak Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan dersi konulmasına ideolojik olarak yaklaşılmaması gerektiğini belirtti.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki dersin seçmeli okutulmasının tarihi bir adım olduğunu söyledi.

Bu kararı alan milletvekillerini, tarihin hayırla anacağını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Zira bu karar Meclis'ten geçmiştir. Bu millet Müslüman'dır. Müslüman da tabiatıyla dinini, kitabını ve peygamberini hurafelerden uzak bir şekilde okullarda öğrenecektir. İşin güzel tarafı bu derslerin seçmeli olmasıdır. Bunda gocunulacak bir durum yoktur. Alkol, uyuşturucu ve sigaranın ilköğretimlere kadar düştüğü günümüzde ahiret inancı olmadan bu evlatlarımızı nasıl dizginleyeceğiz. Bu konuya ideolojik yaklaşılmamalıdır. İmam ve hatipler olarak sadece işin insani, ahlaki ve dini yönüne bakıyoruz."

Reklam
Reklam

Öztürk, imam hatip okullarının bu yıl orta kısmının yeniden açılmasıyla ilgili olarak da "Bu okullara sadece imam olacak olanlar gitmiyor. İmam hatip okullarından mezun olan, değişik meslek kollarında bir sürü insanımız var. Bu okullara ve dini eğitimine kuşkuyla bakanlar, ön yargılı ya da niyetleri iyi değildir" dedi.

Muhabir: Murat Şenbaklavacı / Suat Deniz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz