Çimento Fabrikası Sağlığı Tehdit Ediyor

Elazığ Çimento Fabrikası bacalarından çıkan duman, toz ve çimento külleri halkın sağlığını tehdit ettmeye devam ediyor

Elazığ Çimento Fabrikası, Kızılay mahallesi, Sanayi mahallesi, Rüstempaşa mahallesi ve Aksaray mahallesinin birleştiği noktada bulunuyor. Bacalarında sürekli duman, toz ve çimento partiküllerinin çevreye yayılması vatandaşları ve çevreyi olumsuz etkiliyor.

Çimento fabrikasından; fabrikanın çevresinde bulunan dört büyük mahalle sakinleri, şehirlerarası otobüs terminali, doğu garajı olarak adlandırılan ilçe garajı ve birçok okul en fazla etkilenenler arsında bulunuyor.

Çimento fabrikasının çıkardığı çimento partiküllerini göstererek solumak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, “Fabrika baca filtresi kullandığı halde kar şeklinde üzerimize çimento tozları geliyor. Mecburen solumak zorunda kalıyoruz. Üstümüz fabrikada çalışanlar kadar kirleniyor. Kapı pencerelerimizi açamıyoruz.” dediler.

Reklam
Reklam

Fabrikadan çıkan tozlardan boğazlarının yandığını belirten vatandaşlar, “Bu fabrikadan çıkan tozlardan dolayı Elazığ"da net bir şekilde gökyüzü görünmez. Yeterli rüzgâr olmadığından fabrikanın çıkardığı tozları bu halk soluyor. Şu okuldaki çocuklar soluyor.” dediler.

Çimento fabrikası toz püskürttüğü zaman teneffüslerde dışarı çıkamadıklarını söyleyen İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri, “Fabrikadan çıkan tozlar boğazımızı yakıyor, üstümüzü, sınıfımızı kirletiyor. Senelerdir bu böyle, demek ki kazanılacak para vatandaşın sağlığından daha kıymetli ki yetkililer fabrikayı buradan kaldırmıyor. Fabrika şehrin dışına çıkarılsa, yerine çok büyük bir park yapılsa ne güzel olur.” dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: